Medicinkliniken ViN

Medicinkliniken är en specialistklinik som utreder och behandlar exempelvis blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar och stroke. Vill du vara en del av Vrinnevisjukhusets största specialistklinik och bedriva bästa möjliga vård? Välkommen till Medicinkliniken!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Medicinkliniken är en del av Närsjukvården i östra Östergötland som svarar för den nära sjukvården för drygt 180 000 invånare i Norrköping med omnejd. Medicinkliniken är en central klinik på vrinnevisjukhuset och har en bred internmedicinsk verksamhet med två vårdavdelningar, stor mottagningsverksamhet inom olika grenspecialiteter och en njurmedicinsk enhet. Medicinkliniken är en specialistklinik som utreder och behandlar exempelvis blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar och stroke. Vi har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet (LiU) när det gäller forskning och undervisning av läkarstuderande och andra yrkeskategorier under utbildning. Kliniken har även två egna doktorander, som handleds av våra docenter på plats. Är du nyfiken att lära känna oss lite, titta gärna på Medicinkliniken på film

Vill du vara en del av Vrinnevisjukhusets största specialistklinik och bedriva bästa möjliga vård? Välkommen till Medicinkliniken!

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Hos oss på Medicinkliniken vårdas patienter med internmedicinska sjukdomstillstånd av skiftande karaktär, komplexitet och med olika medicinska behov. Du kommer att ingå i en erfaren läkargrupp med öppet klimat där vi för en ständig dialog med varandra kring bedömning, utredning och behandling av våra patienter.

Som specialistläkare hos oss erbjuds du stimulerande och varierande arbetsuppgifter och möter patienter i både öppen och sluten sjukvård. Arbetet inom slutenvården består av bland annat utredning, diagnostisering och behandling av patienter med gastroenterologiska sjukdomar. Arbetet inom öppenvården består av tjänstgöring inom endoskopienheten och sedvanlig mottagningsverksamhet. Du kommer även ingå i medicinklinikens jouruppdrag för sjukhuset.
Sektionen är väl fungerande och har i dagsläget två erfarna specialister och bemannad med två specialistsjuksköterskor med extra leversjukdomskunskap. Sektionen är också attraktiv hos våra ST-läkare och vi har i dagsläget 5 stycken knutna till sektionen.

Goda möjligheter till forskning erbjuds både lokalt och/eller i samverkan med Linköpings universitet. Vi är måna om att ta emot läkarstudenter och erbjuda handledning

Arbetsgrupp

Här arbetar cirka 260 medarbetare. Idag är vi cirka 29 specialister/överläkare och 17 ST-läkare inom sju sektioner. Sedan hösten 2023 huserar kliniken i nya fina lokaler. På klinikens vårdavdelningar och mottagningar arbetar vi i team tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor och här finns också arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator och apotekare.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom internmedicin samt gastroenterologiska sjukdomar. Du har gärna ett par års erfarenhet inom din specialitet. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.

Vi söker dig som är specialistläkare inom internmedicin samt gastroenterologiska sjukdomar. Du har gärna ett par års erfarenhet inom din specialitet. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Som person är du bra på att lyssna och du är tydlig i din kommunikation. Du samarbetar bra och utbyter gärna kunskap och erfarenheter med andra inom arbetsgruppen, oavsett profession. Du har ett positivt tänkande och ser möjlighet i förändringar. Du har ett intresse för utbildning och forskning, samt är en kunskapsresurs för andra.

Du tar ansvar för ditt arbete på ett engagerat sätt och tar gärna initiativ till förbättringar i verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

Ansökan och anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/478
Kontakt
  • Läkarchef Åsa Allerstav , 010-104-5314,asa.allerstav@regionostergotland.se
  • MLA för sektionen överläkare Jozsef Csog, Jozsef.csog@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Öl Niklas Theorin, Östergötlands Läkarförening , niklas.theorin@regionostergotland.se
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb