För oss är det viktigt att kunna erbjuda dig en personlig och professionell AT-tjänstgöring. Därför erbjuder vi en AT som kombinerar det mindre sjukhusets alla fördelar med det högspecialiserade universitetssjukhuset. Vår ambition är att du ska trivas och utvecklas för att stanna och bli en av oss, därför står din kompetensutveckling i centrum. Vi har dessutom akutsjukvårdsblock inom landets största och mest välutvecklade akutläkarorganisation. Vi bygger en sjukvård för framtiden – vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Din AT börjar med en gemensam introduktionsvecka, därefter slutenvårdsplaceringar som inleds med kliniknära introduktion till varje placering. Din tjänstgöring är fördelad mellan centrala och västra länsdelarna. Kompetensutveckling ges i form av ett utbildningsprogram för AT, regelbunden kliniknära utbildning, gemensamma seminariedagar för länets alla AT-läkare samt en utbildningspott på 15 000 kronor. Du kan även få möjlighet till ”prova på”-forskning samt att vara basgruppshandledare för läkarstudenter. Läs gärna mer om vår AT-tjänstgöring (HÄR).

Vi har även tre uppskattade AT-inriktningar: forskar-AT, pedagogisk AT och psykiatri-AT på båda sjukhusen.

Forskar-AT

Forskar-AT innebär att läkare som gör allmäntjänstgöring (AT) kan kombinera den vanliga kliniska allmäntjänstgöringen med upp till 6 månaders forskning på LiU. Utöver att vara behörig för allmäntjänstgöring är en aktiv forskningsverksamhet vid LiU en förutsättning för att erhålla forskar-AT. Gällande vad som meriterar för våra forskar-AT block, se vår hemsida (HÄR), där kan du även läsa om vilka dokument som ska bifogas ansökan.

Pedagogisk AT

Inom ramen för pedagogisk AT genomför AT-läkaren ett eget förbättringsarbete samt fördjupar sig i patientpedagogik, studentpedagogik och pedagogiskt ledarskap. När du söker pedagogisk AT ska du bifoga ett dokument, med tydlig motivering och målsättning för din ansökan. För mer information (HÄR).

Psykiatri-AT

Psykiatri-AT ger möjlighet till fördjupning inom psykiatri genom bland annat valfria placeringar inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och rättspsykiatri. Ansökan om detta sker efter påbörjad AT. För mer information (HÄR).

Utbildning och erfarenhet

Du har svensk läkarexamen eller Socialstyrelsens godkännande att genomföra AT. Språkkunskaper motsvarande Svenska C1. Vid utländsk examen genomgången Svensk samhälls- och författningskunskap. Erfarenhet från läkarvikariat, andra relevanta utbildningar, forskning, lokal förankring och/eller annan yrkeserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god självinsikt. Du behöver ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Du är lätt att samarbeta med, har en god förmåga till ledarskap och en vilja att bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med oss. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Information om rekryteringsprocessen

Vi tar del av inkomna ansökningar löpande och ser gärna din ansökan så snart som möjligt.

Komplett ansökan innehåller bifogat CV och personligt brev, kopia på läkarexamen eller SoS godkännande (vid examen i juni 2024 kompletteras ansökan vid eventuellt erbjudande). Notera att särskilda dokument ska bifogas vid pedagogisk- och forskar-AT, se respektive område ovan. Intyg på godkänd språknivå Svenska C1 ska bifogas, om aktuellt.

Rekryteringsprocessen sker skyndsamt under vecka 10 och vecka 11. I samband med ansökningstidens utgång kallar vi till intervju. Anställningsintervjuer genomförs den 5-8 mars och den 11-14 mars. Besked ges i slutet av vecka 11.

Vid en eventuell anställning som AT-läkare kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Ort Linköping/Motala
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/118
Kontakt
  • AT-samordnare Eva Lago, 010-1032082.
  • AT-chef Linda Ekstrand, 010-1031348.
Facklig företrädare
  • Klara Westman, SYLF, Klara.Westman@regionostergotland.se
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-03-02

Tillbaka till lediga jobb