Psykiatriska kliniken, Universitetssjukhuset i Linköping, är en vuxenpsykiatrisk universitetsklinik. I samarbete med Linköpings Universitet bedriver kliniken omfattande klinisk och experimentell forskning, som på flera områden är nationellt och internationellt ledande. Klinikens ordinarie sjukvård består av akutmottagning, mobilt team, tre slutenvårdsavdelningar, beroendemottagning och allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en sjuksköterska till forskningsavdelningen. Denna drivs inom ramen för centrum för Social och affektiv neurovetenskap (CSAN), en tvärvetenskaplig centrumbildning som är ett samarbete mellan Linköpings Universitet och Region Östergötland, och leds av professor Markus Heilig. Denna anställning avser arbete i professor Håkan Olaussons forskargrupp. Forskningen fokuserar på humana primära somatosensoriska nervcellers funktion hos friska personer och hos patienter med kroniska smärttillstånd. Studier genomförs bland annat med hjälp av mikroneurografi och andra neurografiska metoder, beteendeanalys och psykofysiologi.
Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd vardag, dagtid, men särskilda forskningsprocedurer, till exempel tillgång till magnetkamera, kan ibland kräva arbete kvällstid. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, och kan förutom vanliga sjuksköterskeuppgifter innefatta rekrytering av studiedeltagare, administration, samt upprätthållande av studiedokumentation. Arbetet sker i tvärprofessionella team, där sjuksköterskans roll är mycket självständig.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Din erfarenhet kan vara såväl inom psykiatri som somatik, och vi erbjuder utbildning och mentorskap för att hjälpa dig komplettera den kompetens du inte har med dig. Erfarenhet av klinisk forskning samt GCP kunskaper är meriterande för tjänsten.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Du delar vårt intresse att förstå primära somatosensoriska nervcellers funktion och deras betydelse i kroniska smärttillstånd. Du är målinriktad, nyfiken på att ofta göra nya saker, trivs med att ta eget ansvar, och tycker om att ha omväxlande arbetsuppgifter. Du har en god samarbetsförmåga i ett multiprofessionellt team, och bemöter studiedeltagare och forskningspatienter med respekt och omtanke.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2306
Kontakt
  • Vårdchef Lisa Seger , lisa.seger@regionostergotland.se
  • Forskningsledare Håkan Olausson, O13-286788,013-286788,hakan.olausson@liu.se
  • Enhetschef CSAN Ann-Charlotte Johansson, ,013-284757,ann-charlotte.johansson@liu.se
Facklig företrädare
  • Therese De Kaminska, Vårdförbundet, Therese.De.Kaminska@regionostergotland.se
Publicerat 2023-12-22
Sista ansökningsdag 2024-01-12

Tillbaka till lediga jobb