Vårdcentralen Ryd

Du arbetar inom allmänmedicin eller intermedicin med flexibelt schema

Vi söker två nya kollegor och välkomnar dig att söka en flexibel tjänst på vår vårdcentral.

Tjänsten innebär flexibelt schema som utformas enligt dina personliga önskemål i samråd med verksamhetschefen och möjlighet till att arbeta administrativt till en viss procent eller att dela uppdrag mellan Vårdcentralen Ryds läkarmottagning och Jourcentralen i Linköping. 

Vårdcentralen Ryd är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 33 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen ligger i utkanten av Linköping med närhet till fina fritids-/strövområden. Stadsdelen består av en blandning av villor och lägenheter. Närheten till Linköpings universitet har gjort Ryd attraktivt att bo i som student vilket leder till att området präglas av en relativt ung befolkning. Vårdcentralen har idag cirka 9 600 listade patienter. Vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt och bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialist-sköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden. Vi är cirka 30 medarbetare som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat. Vårt mål är att vårdcentralen ska vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och privatliv. Ryd är en välfungerande vårdcentral där medarbetarna trivs. Vårdcentralen kännetecknas av ett gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra, här har vi högt i tak och fikar och lunchar tillsammans. Vårdcentralen är i full gång med olika förbättringsarbeten som främjar patientnöjdhet och en god arbetsmiljö.

Jourcentralen i Linköping (JC) är en jourverksamhet som tar emot patienter med akuta symtom och i behov av akuta primärvårdsinsatser. Patienterna bokas via sjuksköterskor på vårdcentralerna, alternativt via 1177. Jourcentralen i Linköping består av dag-JC och kvälls/helg-JC. Din plats i verksamheten om intresse finns är på den dagliga jourcentralen med ordinarie tider 08.00-17.00 vardagar men vi är öppna till dina personliga önskemål om en anpassad tidbok.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs mer om vår karriärstege för läkare.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två specialistläkare i allmänmedicin eller intermedicin som tycker om variation i sitt dagliga arbete och i schemat. Man kan kombinera ett arbete på vårdcentralen med sedvanlig läkarmottagning men även på jourcentralen med endast korta och akuta patienter samt digitala tider via videobesök. I tjänsten kan ingå sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget såsom läkarmottagning, barnhälsovård och konsultation med hemsjukvården och särskilda boenden. Till viss del kan omfattningen och fördelningen av dessa uppdrag utformas utifrån ditt individuella intresse. Du kommer att ingå i jourverksamhet, dels gemensam primärvårdsjour på jourcentral samt bakjourslinje. En del av din arbetstid kommer du att lägga på handledning av mindre erfarna kollegor såsom AT/ST-läkare samt läkarstudenter. Detta sker på särskilt avsatt tid i schemat. Vi följer läkarförbundets rekommendationer med att max antal listade på en heltidstjänst får inte överstiga 1 500 patienter cirka.

 

Arbetsgrupp

Vårdcentralen Ryd i dagsläget består av 3 specialistläkare, 3 ST-läkare och 3 legitimerade läkare. I tjänsten kan ingå sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget såsom läkarmottagning, barnhälsovård och konsultation med hemsjukvården och särskilda boenden. 

Om dig

Du är specialistläkare i allmänmedicin och har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i primärvård. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du har giltigt B-körkort. Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga med övriga i teamet, är effektiv och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och tycker om teamarbete. Du är prestigelös och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi värdesätter att du har ett engagemang för verksamhetsutveckling och att du har social kompetens och kan möta olika människor utifrån deras behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du tycker om nya utmaningar och är intresserad i alternativa tekniklösningar.

Ansökan och anställning

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare ( klicka (HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1793
Kontakt
  • Verksamhetschef Georgios Korakakis Schwarzburg, georgios.korakakis@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Angelica Staff, Läkarföreningen, angelica.staff@regionostergotland.se
Publicerat 2023-08-29
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb