Njurmedicinska kliniken

Njurmedicinska klinikens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kronisk njursvikt. En viktig uppgift är att förebygga försämring i njursjukdomen och där modern forskning spelat en stor roll för att bättre kunna uppnå dessa mål. Njurmedicinska kliniken på Universitetssjukhuset består av en mottagning, en slutenvårdsavdelning och tre dialysenheter. Två av dessa dialysenheter är belägna i Linköping och en i Motala. Dialysmottagningen är en öppenvårdsenhet dit patienterna kommer för att få sin dialysbehandling.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är nyfiken på och har ett intresse för forskning och utveckling. På forskningsenheten vid njurmedicinska kliniken arbetar idag två mycket erfarna sjuksköterskor varav en bedriver egen forskning, assisterar samt stödjer andra forskare. Båda arbetar med kliniska prövningar som drivs akademiskt eller av läkemedelsföretag.

Du arbetar med sjuksköterskorna i forskningsteamet men du kommer också samarbeta nära med forskare/prövare, monitorer, och personal från läkemedelsföretag. Uppdraget innebär både praktiskt och administrativt arbete kring kliniska studier vilket kan innehålla en hel del självständiga moment liksom patientmottagning. Det kan handla om verksamhetens egna projekt men även kliniska prövningar i samarbete med andra kliniker, såväl nationellt som internationellt. Som exempel på uppgifter kan nämnas provtagning, provhantering, olika typer av datainsamling såsom patientundersökning enligt studieprotokoll, biverkningsrapportering och inmatning av data.

En professor i njurmedicin finns sedan 2020 vid Linköpings universitet vars projekt forskningsenheten också kommer att bli involverad i liksom i ett Njurcenter som kommer att invigas i slutet av augusti 2023. Vi har även flera yngre forskare som du kommer att samarbeta med på olika sätt. På vår forskningsenhet blandas seriösa diskussioner med en god och glad stämning.

Det här är en 100 % tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Arbetet som forskningssjuksköterska kan komma att kombineras med kliniskt arbete. Procentsatsen som forskningssjuksköterska kan variera över tid men kommer sannolikt öka under 2024.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska med några års yrkeserfarenhet.

Du har gärna tidigare erfarenheter av forskningsarbete med kliniska studier och GCP-utbildning och/eller ett starkt intresse för forskning. Du har goda kunskaper inom IT och vana att använda olika journalsystem samt databaser. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Erfarenhet av dialys/njurmedicin är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

Du arbetar självständigt, lösningsfokuserat och tar stort ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann, engagerad och strukturerad. Du har lätt att samarbeta med andra och är prestigelös. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten. Att trivas på jobbet är viktigt för dig.

Anställning och ansökan

Skicka gärna in din ansökan så snart du kan, vi vill dock informera om att återkoppling kan komma att dröja på grund av semesterperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1382
Kontakt
  • Annika Eriksson, Vårdenhetschef, 010-1031806
  • Fredrik Uhlin, sjuksköterska/docent, 070-3846971
  • Micael Gylling, forskningssjuksköterska, 072-7354630
Facklig företrädare
  • Linnea Anlér, Vårdförbundet, 010-1038775
Publicerat 2023-06-13
Sista ansökningsdag 2023-09-17

Tillbaka till lediga jobb