Region Östergötland

Vi söker dig som vill ingå i det engagerade och välkomnande fysikteam som löser både de dagliga, kliniska och strategiska frågeställningarna inom MR-fysik. På Universitetssjukhuset i Linköping bedrivs högspecialiserad bilddiagnostisk verksamhet samt undervisning, utveckling och forskning. Utvecklingen inom MR ligger i framkant och bedrivs kliniskt i nära samarbete med CMIV, såväl som akademin och industrin.

Arbetsbeskrivning

Som MR-fysiker är du anställd på Medicinsk strålningsfysik som är en arbetsplats med en välkomnande attityd, en engagerad medarbetargrupp och där vi har kul på jobbet. Vi erbjuder dagligen utmaningar kombinerat med kontinuerlig kompetensutveckling inom området. Inom Medicinsk strålningsfysik bedrivs verksamhet inom områdena MR-fysik, strålterapi, röntgen, nuklearmedicin och strålskydd. Personalen utgörs av MR-fysiker, sjukhusfysiker, ingenjörer och en administratör. Vi har idag cirka 30 tjänster. Verksamheten är certifierad enligt Ledningssystem för kvalitet (ISO 9001:2015), vilket betyder ordning och reda. 

Följande ingår i ditt arbete:

  • Att driva metodutveckling i nära samarbete med klinisk MR-personal (sjuksköterskor och läkare).
  • Att utveckla befintliga och implementera nya MR-metoder.
  • Att vara ett stöd för klinisk MR-personal i det dagliga rutinarbetet för frågor av MR-fysikalisk natur.
  • Aktivt arbeta med kvalitetskontroll, säkerhetsföreskrifter samt in silico-EMF-simulering och bedömning av implantat och extern utrustning.
  • Undervisning och fortlöpande utbildning av berörda personalkategorier inom MR-säkerhet, MR-fysik och MR-metodik.
  • Möjlighet att bedriva forskning i samarbete med forskare på CMIV, Röntgen och på Medicinsk strålningsfysik.

Exempel på metoder som utvecklats inom vår verksamhet är avancerad neuro-MR inklusive fMRI och spektroskopi, multinukleär MRS, kvantitativ MR, MR-elastografi samt buk-MR. Vi har tolv helt moderna 1.5 och 3 T magnetkameror på Röntgen, Neurokirurgen, Strålbehandlingen och CMIV, tillverkade av GE, Siemens respektive Philips. Tre av dessa används för både forskning och kliniska undersökningar. Forskningsavtal finns med alla leverantörer och vi har även tillgång till den nationella 7 T magnetkameran. #LI-Onsite 

Utbildning och erfarenhet

Du är MR-fysiker (civilingenjör) eller legitimerad sjukhusfysiker med erfarenhet av MR eller motsvarande. Det är meriterande om du (snart) är disputerad inom MR-fysik. Vi söker särskilt efter kompetens inom hjärt/buk-MR, exempelvis MR-elastografi, flödesmätningar, EMF-simuleringar, kvalitetskontroll och aktiva hjärtimplantat. Programmeringserfarenhet av särskilt AI, Matlab, Python samt systemerfarenhet av unix/linux är meriterande. God språklig förmåga är nödvändig det vill säga du är duktig på att formulera dig i både tal och skrift såväl på engelska som på svenska/skandinaviska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att driva MR-utvecklingen framåt både i en klinisk sjukvårdsnära miljö och i ett forskningssammanhang.

Du har god samarbetsförmåga med alla professioner, är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är en kunskapsresurs, tar egna initiativ med fokus på den kliniska verksamheten. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har en känsla för logik, idérikedom och en ambition att ständigt utveckla och att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

För snabb hantering av tillsättning så kommer vi att arbeta med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Månadslön
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort LINKÖPING
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1256
Kontakt
  • Verksamhetschef Agnetha Gustafsson, 010-1038116.
  • Adjungerad professor Peter Lundberg, 010-1032790.
Facklig företrädare
  • Yosef Al-Abasse, Naturvetarna, 010-1032702
  • Anders Tisell, Sveriges Ingenjörer, 010-1036604
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb