Onkologiska kliniken

Strålbehandling är en del av onkologiska kliniken och tar hand om patienter med allmän-onkologiska och gynonkologiska diagnoser. Vi strävar efter att vara en utvecklande arbetsplats genom projekt och utvecklingsarbete. Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen. Verksamheten är organiserad i en allmänmottagning, behandlingsmottagning, klinisk prövningsenhet och strålbehandling.


Nu finns möjlighet att få arbete i ett erfaret team med den onkologiska patienten i centrum. Arbetet sker på dagtid på vardagar med patienter som i de flesta fall är polikliniska vilket innebär att vi har ett helhetsansvar kring dem under tiden de går på behandling. Bredden av erfarenhet i våra team gör att det alltid finns någon att rådfråga. Vi är ett glatt gäng som utför ett meningsfullt arbete där vi ofta får positiv respons från våra patienter

Arbetsbeskrivning
Strålbehandlingsavdelningen har fyra sektioner en enhet för förberedelser (ct, MR och dosplanering), en enhet med 4 behandlingsapparater där det ges yttre strålbehandling en enhet där det ges inre strålbehandling (brachyterapi) samt en enhet för framför allt thyroideabehandling med radioaktiva preparat (isotopenhet). Personalen tjänstgör oftast på två av sektionerna via rotationsschema. Arbetet innebär att i team arbeta kring patienten med strålbehandling, du bör ha ett intresse för teknik likväl som omvårdnad. Som en medarbetare uttryckte sig: Teknik ihop med människor är en fantastisk kombination, vårt jobb är både utvecklande och stimulerande. Vi har ett gott samarbete mellan professionerna och jobbar gärna tillsammans med utvecklingsarbeten.

Utbildning och erfarenhet
Du är röntgensjuksköterska med minst två års klinisk erfarenhet. Du får börja med att
gå en distansutbildning på heltid med full betalning, för att få behörighet att jobba med strålbehandling. När du är klar med utbildningen får du börja arbeta på samma behandlingsmaskin i minst ett halvår, du får också en mentor som följer dig under 2 år.

Personliga egenskaper
Arbete i team förutsätter god samarbetsförmåga, att kunna arbeta tillsammans med andra människor och att kunna relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du bör ha ett intresse för teknik och omvårdnad då det är en viktig del i arbetet för att kunna ge en bra behandling samt kunna medverka till att utveckla nya behandlingstekniker och omvårdnadsprocesser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1803
Kontakt
  • Vårdenhetschef Ingrid Tillgren, 010-1039291.
Facklig företrädare
  • Stefan Forsén, Vårdförbundet, 010-1037513.
Publicerat 2022-09-15
Sista ansökningsdag 2022-10-16

Tillbaka till lediga jobb