Klinisk Kemi

Klinisk kemi är en länsövergripande, ackrediterad universitetssjukvårdsenhet inom Diagnostik-centrum med medicinskt ansvar för analyser som utförs av Laboratoriemedicin sjukhus vid länets tre sjukhus, Patientnära laboratoriemedicin på de flesta av länets vårdcentraler samt ett stort antal kundutförda enheter i vården samt i andra laboratoriemedicinska verksamheter inom organisationen. I vårt uppdrag ingår även en tät dialog med de flesta kliniska specialiteter kring diagnostik och behandlingsuppföljning inom ämnesområdet.

Vi erbjuder ett brett sortiment av analyser inom kvalificerad medicinsk diagnostik. Vi är en verksamhet i ständig utveckling och bemannas idag av 4 överläkare, 2 specialistläkare och 3 ST-läkare som även ansvarar för undervisning, utvecklingsverksamhet och forskning.

Specialiteten utvecklas snabbt och kliniken är involverad i flera utvecklingsprojekt. Samtidigt blir läkartiden allt mer begränsad.  [AE1] Vi letar därför efter ytterligare kraft för att ta nästa steg i utvecklingen mot högspecialiserad vård och regional samverkan. Vi sitter i moderna lokaler nära den utförande laboratorieverksamheten.

Vill du vara med och utforma framtidens laboratoriemedicin? Vår vision är att med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligga steget före och visa vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
I uppdraget som klinisk utvecklingsledare för klinisk kemi erbjuds du en viktig roll för vår verksamhet där du kommer att vara involverad i verksamhetens utveckling och är med där det händer.

I din roll kommer du få ett ansvar för klinikens övergripande kvalitetsarbete och arbeta nära medicinskt ansvariga läkare men även att samverka med medarbetare i utförande laboratorie-verksamheter i förbättrings- och utvecklingsprojekt.

  • I din roll är du behjälplig i planering och praktiskt genomförande (databearbetning) av test av nya analysmetoder/utrustningar som kan var lämpliga för framtida rutinbruk. Du är även behjälplig vid genomförande av verifiering/validering an nya analysmetoder – sammanställning, resultatbearbetning, statistiska beräkningar.
  • Du kommer även att vara delaktig i att handleda studenter på LiUs utbildningsprogram som genomför examensarbeten eller enskilda arbeten.
  • Du kommer att vara behjälplig med verksamhetens kvalitetsuppföljning som exempelvis utsökning, bearbetning och sammanställning av data för att övervaka beställningsmönster och kvalitetsindikatorer.
  • Du kommer att ansvara för kemikaliehantering och utrustning samt försörjning av förbrukningsmateriel i verksamhetens forskningslokaler.
  • I uppdraget kommer du även att vara behjälplig med utförande av manuella analyser inom ämnesområdet som ingår i interna forskningsprojekt eller projekt som utgår från extern forskargrupp och som kan vara intressanta som framtida diagnostiska markörer.

Arbetstid är vardagar 08.00-17.00.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt! 

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning. Denna ska vara vidimerad. Glöm inte att bifoga kopia på ditt examensbevis eller legitimation med din ansökan.

OBS! Kravet att man ska vara legitimerad biomedicinsk analytiker för att kunna söka denna tjänst har tagits bort. Har du utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig är du även välkommen att söka.

Utbildning och erfarenhet

Du ska ha:

  • Universitets-/högskoleexamen med praktisk eller teoretisk laboratorieinriktning (BMA/Medicinsk biolog/Kemist/Ingenjör) eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.
  • Kunskap om kvalitetssäkring och kvalitetsstyrda processer
  • Kunskap om analysarbete, utredningsarbete, statistikhantering samt omvärldsbevakning
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket muntligt såväl som skriftligt
  • Goda kunskaper i engelska språket såväl muntligt som skriftligt 

Meriterande:

  • Dokumenterad erfarenhet av metodutveckling och processledning
  • Dokumenterad praktisk erfarenhet av kvalitetssäkring och kvalitetsstyrda processer
  • Erfarenhet av undervisning och att leda grupper
  • Erfarenhet av forskningsverksamhet

Personliga egenskaper
Du trivs med att axla en varierande roll där du möter och samverkar med olika roller inom hela organisationen och verkar som en stödjande funktion för de medicinskt ansvariga läkarna i verksamheten, men kan också uppfattas lika stödjande av övriga medarbetare i de processer eller team som du verkar i. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och har lätt för att anpassa dig till förändringar. Du kan arbeta med parallella processer och kan arbeta självständigt men även vara en lagspelare för helheten. Du kan på ett prestigelöst sätt se möjligheter i förändringsarbeten och provar gärna nya uppdrag. Dina personliga egenskaper väger tungt och dina kunskaper ska kunna omsättas operativt. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-01 eller efter överenskommelse
Löneform individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1372
Kontakt
  • Verksamhetschef Elisabeth Aardal, elisabeth.aardal@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Torsten Johansson, Läkarförbundet, torsten.johansson@regionostergotland.se
  • Yosef Al-Abasse, SACO, yosef.al-abasse@regionostergotland.se
  • Gabriella Hansgé, Vision, gabriella.hansge@regionostergotland.se
  • Annika Petersson, Vårdförbundet, annika.petersson@regionostergotland.se
Publicerat 2022-06-23
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Tillbaka till lediga jobb