Vill du vara med i arbetet för barn och ungdomar? Vi erbjuder en spännande, varierande och utvecklande arbetsplats med kollegor som har stor professionalitet och kompetens.
Välkommen att bli en av oss!

På barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete. Vi är cirka 165 anställda som tillsammans utformar framtidens barnpsykiatri. Kärnverksamheten består av öppen- och slutenvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken har vi en god arbetsmiljö samt ett varmt och öppet arbetsklimat med högt i tak. Vi ser positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning.
Avdelning S102 är den enda barnpsykiatriska slutenvården i Östergötland och har sex vårdplatser. Här vårdas barn och ungdomar som har behov av dygnetruntvård relaterat till psykiatrisk problematik. Avdelningen arbetar dels utifrån ett akut uppdrag men också utifrån ett mer planerat utredande uppdrag.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vi erbjuder dig en trygg introduktion, utifrån dina erfarenheter och behov. Vi tillämpar mentorskap med kontinuerliga uppföljningar. Arbetsgruppen har grupphandledning av legitimerad psykoterapeut samt ”spegling” där man kan få kollegialt stöd i arbete. I vårt arbete är samtalet och mötet mellan dig och patient det viktiga. När du arbetar på avdelning S102 får du tid för patienten och möjlighet att göra skillnad.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på avdelning S102 får du arbeta med det viktigaste som finns, våra barn och ungdomar. Du kommer att ha en central roll i omvårdnadsarbetet med de ungdomar som vistas på avdelningen. Förutom att arbetsleda kommer arbetsuppgifterna att innefatta läkemedelshantering, måltidsstöd, sondhantering, provtagning, samtal med patienter och föräldrar samt samverkan med övrigt team på avdelningen. Tjänsten innefattar också samverkan med boenden, myndigheter och vårdgrannar. Vidare finns gott om möjlighet för vidare utveckling och utbildning

Arbetsgrupp

Vi är ett positivt och ambitiöst gäng bestående av läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, socionom, dietist och psykolog. Tillsammans ansvarar vi för att vården håller hög kvalitet och utgår från den enskilda patientens behov.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du för verksamheten relevant vidareutbildning är detta meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetat några år som sjuksköterska men det är inget krav. Har du erfarenhet inom psykiatri- och/ eller barnsjukvård är det en fördel.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift. Du som sjuksköterska behöver känna dig trygg med samtalet som verktyg och trivas i varierande arbetstempo.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga. Till den här tjänsten söker vi någon som är trygg i sig själv, har förmåga att lyft blicken, ta in andras perspektiv och som vågar leda andra mot ett gemensamt mål. Den som söker behöver också tycka om att jobba med relationsskapande då vi på avdelningen använder oss av oss själva som främsta redskap.

Ansökan och anställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/475
Kontakt
  • Vårdenhetschef My Bergcrona, 010-1034215.
Facklig företrädare
  • Åsa Malmberg, Vårdförbundet, asa.malmberg@regionostergotland.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb