Vill du vara en del av ÖNH-kliniken och tillsammans med oss fortsätta vår utvecklingsresa mot framtidens vård? Vi söker nu en chef för specialistläkarna. Välkommen till oss!

Öron-, näs- och halskliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) och Vrinnevisjukhuset(ViN) i Norrköping svarar för all sjukvård i regionen inom ÖNH-specialiteten. Som universitetsklinik har vi tre huvuduppdrag; att bedriva specialiserad vård, undervisa samt bedriva forskning och utveckling. Kliniken behandlar patienter från Östergötland men ger också högspecialiserad vård till patienter från regionerna Kalmar och Jönköping. Vår verksamhet bedriver kirurgi och öppenvård i Linköping och Norrköping och kliniken som helhet består av vårdavdelning, öppenvårdsmottagningar, hörselvårdsmottagningar, tolkcentral, logopedi samt sekretariat. Kliniken omfattar cirka 240 anställda.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som chef för specialistläkargruppen ingår att leda, planera och bidra till att utveckla verksamheten i nära samarbete med verksamhetschef, klinikens övriga chefer och medarbetarna. Du ingår i klinikens ledningsgrupp där vi sätter strategiska mål för verksamheten, fattar gemensamma beslut och stöttar varandra när det gäller gemensamma processer. Mentorskap kommer att erbjudas nytillträdd chef. Klinisk tjänstgöring ingår i tjänsten.

Läkargruppen är organiserad i en specialistläkargrupp och en ST/ul-grupp och det ingår i uppdraget att arbeta nära ST-chef/studierektor för att säkerställa en god kvalitet på ST-utbildningen.

Arbetsgrupp

Som chef för specialistläkargruppen har du har arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar för en medarbetargrupp om ungefär tjugofem överläkare och specialistläkare.

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du är specialistläkare inom ÖNH och vi ser gärna att du har erfarenhet av chefs- och ledningsarbete. Undervisnings- och forskningserfarenhet liksom disputation är meriterande.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga och vi söker dig som

• med ett nära ledarskap vill vara med och utveckla ÖNH-sjukvården i Östergötland
  och Sverige.
• tror på medarbetares kompetens och skapar engagemang och delaktighet.
• tar initiativ och trivs med komplexiteten i en verksamhet som ständigt utvecklas.
• kommer med idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.
• ser helheten i verksamheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår
  din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
• arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt
  sätt. Du vill leda genom samarbete och vill verka och nå mål genom team.

Ansökan och anställning

Uppdraget som läkarchef är ett tidsbegränsat förordnande på fyra år med en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/469
Kontakt
  • Verksamhetschef, Henrik Smeds, henrik.smeds@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Karin Frånlund, Läkarförbundet, karin.franlund@regionostergotland.se
  • Ellen Johansson, Läkarförbundet, ellen.johansson@regionostergotland.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb