Medicinska specialistkliniken

Att bo i Motala är att välja ett vattennära boende i bra prisklass, med närhet till det mesta. Det kallar vi vardagslyx! På bekvämt cykelavstånd nås såväl natur som stadsliv. Tillsammans med ett bekvämt pendlingsavstånd till Linköping och andra större städer ger det goda möjligheter till ett rikt liv  https:// motalasjostad.se/

Medicinska specialistkliniken (MSK) på Lasarettet i Motala bedriver en bred internmedicinsk verksamhet med akutmottagning, 48 vårdplatser, specialistmottagningar samt specialiserad hemsjukvård så väl palliativ som akut. Vi har det mindre sjukhusets fördelar med en vänlig och familjär atmosfär, korta beslutsvägar och en stor vilja att vidareutveckla våra arbetssätt.

Till avdelning 14/hjärtmedicin söker vi nu ytterligare en vårdenhetschef som genom ett parledarskap ges bra förutsättningar för ett hållbart och nära ledarskap. Att vara chef idag innebär stora utmaningar och det kan vara svårt att räcka till. Hos oss är det viktigt att du som chef har ett hanterbart uppdrag så att du genom att se och leda medarbetare i vardagen, bidrar till att de utvecklas i sin yrkesroll och är delaktiga i verksamhetens utveckling.

Vill du leda och vidareutveckla avdelning 14 hjärtmedicin på Lasarettet i Motala - välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha ett nära samarbete med nuvarande vårdenhetschef och enhetsansvarig läkare.  Parledarskap hos oss innebär ett gemensamt ansvar för verksamhetens utveckling och ekonomi, men med ett tydligt fördelat personal- och arbetsmiljöansvar för ca 20 sjuksköterskor och undersköterskor.

Vi söker dig som är en god ledare som skapar delaktighet och engagemang genom att ta tillvara medarbetares kunskaper och initiativkrafter, men också genom att tydliggöra verksamhetens uppdrag och mål. 

Om dig

Du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet samt tidigare erfarenhet av arbete inom vårdverksamhet. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet eller ledarskapsutbildning. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser också att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du är trygg, lyhörd och har goda ledaregenskaper samt en utvecklad förmåga att skapa goda relationer. Vi ser att du ditt sätt att leda präglas av ett tillgängligt och närvarande ledarskap.
Ditt agerande och dina beslut visar på gott omdöme, då du utgår ifrån hela klinikens bästa. Vidare ser vi att du är kommunikativ, empatiskt har god självinsikt och bra på att entusiasmera och coacha medarbetare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Ansökan och anställning

Uppdraget som vårdenhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Motala
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/462
Kontakt
  • Verksamhetschef Karin Franzén, 010-1048499.
Facklig företrädare
  • Maud Eriksson, Kommunal, 010-1047928.
  • Åsa Fransén Salminen, Vårdförbundet, 010-1036969.
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb