Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, 4 jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Som ST-läkare hos oss får du:

  • 550 invånare som heltidsarbetande ST läkare när du är i mitten på din ST och som nybliven specialistläkare 1100 invånare.


Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).


Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).
Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och du kan dagligen konsultera resursläkare utöver din handledningstid med din utsedda handledare. Du deltar på ST-möten och har möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen. Läkargruppen träffas regelbundet för att diskutera gemensamma medicinska-, kvalitéts- och utvecklingsfrågor. Varje vecka har läkargruppen gemensam remissgenomgång och kompetensutveckling inplanerad. Du ges möjlighet att vara med och påverka ditt schema och dina arbetstider.

Vårdcentralen Finspång ligger i centrala Finspång i nybyggda vårdcentrum Finspång. I byggnaden finns även Närvårdsavdelning, rehabavdelning, LAH-verksamhet, kommunal korttidsavdelning och en rehabenhet. Öppenpsykiatrisk mottagning, ungdomshälsan och kvinnohälsan bemannas vissa dagar i veckan. Vårdcentralen har idag cirka 19 000 listade patienter. På vårdcentralen finns bland annat läkarmottagning, specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård, dietist, rehabkoordinator och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden. Unikt för Finspång är att vi även har en jourmottagning integrerad i vårdcentralens lokaler, jourmottagningen bemannas kvällar och helger av vårdcentralens läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. 

Arbetsgrupp

Vi är 12 specialistläkare, 1 leg läkare och söker nu vår åttonde ST-läkare. Kontinuerligt har vi både AT-läkare och läkarstudenter hos oss. Vi är närmare 100 medarbetare totalt på vårdcentralen som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå Svenska C1. Har du inte genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT så finns möjligheten att göra BT under anställningens första år.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/460
Kontakt
  • Verksamhetschef Sofia Holmlund, 010-1042675,sofia.holmlund@regionostergotland.se
  • Studierektor för ST-läkare, Irina Al, irina.al@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Sladjana Hristova, lokalt, Läkarföreningen, sladjana.hristova@regionostergotland.se
  • Erica Lorentzon, Läkarföreningen, , Erica.Lorentzon@regionostergotland.se
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb