VO HR Utbildning

Har du intresse för pedagogik och utveckling av VFU? Vill du vidareutvecklas i rollen som handledare för studenter och undervisa? Då är du rätt person för det här uppdraget!

En av våra kliniska adjunkter har fått ett annat uppdrag. Vi söker därför en ersättare som kan driva vårt framgångsrika studentarbete vidare i nära samarbete med övriga kollegor.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Utbildningen av studenter på Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet (LiU) sker i samverkan med regionen. En hög kvalitet på den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är en viktig del i utbildningen av kompetenta och professionella sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor. Kliniska adjunkter är nyckelpersoner för att uppnå detta, med ett uppdrag inom både regionen och LiU är de kliniska adjunkterna en viktig brygga mellan organisationerna.

Som klinisk adjunkt inom Region Östergötland kommer du:

  • att utbilda och stötta handledare för att på det sättet garantera en god kvalitet för studenterna.
  • att arbeta med utveckling och kvalitetssäkring av den verksamhetsförlagda utbildningen.
  • att säkerställa och utveckla den kliniska studentmiljön.
  • att aktivt medverka i beställningsprocessen av VFU-platser.

Som klinisk adjunkt inom Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet kommer du:

  • att undervisa på grund- och avancerad nivå samt administrativt arbete.
  • att arbeta med planering, genomförande (undervisning, handledning och examination), kursutveckling och utvärdering av utbildning.
  • att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet.

Undervisningen kommer i första hand att ske på svenska, engelska kan förekomma. Du kommer att dela din tid mellan Region Östergötland och Institutionen för hälsa, medicin och vård vid Linköpings universitet. Som en grund för arbetet finns en uppdragsbeskrivning samt avtal mellan Region Östergötland och Linköpings universitet. Förordnandet är på fyra år med möjlighet till förlängning.

Arbetsgrupp

Avdelningen för Omvårdnad och reproduktiv hälsa, Institutionen för hälsa, medicin och vård vid Linköpings universitet bedriver sjuksköterskeutbildningar på grund och avancerad nivå på Campus US och Campus Norrköping. På grundutbildningen antas årligen 260 studenter och på de olika specialistprogrammen och barnmorskeprogrammet antas cirka 130 personer.

De kliniska adjunkterna är organisatoriskt placerade vid VFU-enheten, regionledningskontoret inom Region Östergötland. Arbetet sker i samarbete med övriga kliniska adjunkter för att skapa en hållbar organisation och för att kunna ge ett likvärdigt stöd till samtliga centrum inom hälso- och sjukvården. Huvuduppdraget för de kliniska adjunkterna är att stödja handledare och chefer inom regionen i frågor som rör VFU.

Om dig

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning eller utbildad barnmorska. Du ska även ha en magisterexamen i omvårdnad. Du ska ha erfarenhet av att vara kliniskt verksam som sjuksköterska samt av att handleda studenter.

För uppdraget är det meriterande om du har genomgått någon form av handledarutbildning och om du har erfarenhet av PBL. Vi ser gärna att du har tidigare undervisningsvana.

Som person är du trygg och stabil och du samarbetar bra med andra människor. Du har förmåga att lyssna och kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt och ser möjligheter i förändringar. Du har god förståelseför människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har förmåga att motivera och engagera andra.

Ansökan och anställning

Uppdraget kan endast sökas av redan tillsvidareanställda medarbetare inom Linköpings universitet eller Region Östergötland.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping/Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/453
Kontakt
  • Enhetschef RÖ Camilla Hahn, 010-1036496.
  • Enhetschef LiU Ghassan Mourad,, 011-363514.
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb