Vi söker en ST-läkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. Detta är tjänsten för dig som söker möjligheten att forma din egen utveckling och arbete!

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, fyra jourcentraler, Vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Som ST-läkare hos oss får du:

  • 550 invånare som heltidsarbetande ST läkare när du är i mitten på din ST och som nybliven specialistläkare 1100 invånare.
  • I syfte att skapa jämställd vård över hela länet ett lönetillägg och möjlighet att resa på arbetstid 

Vi har också ett hittills framgångsrikt koncept som innebär att allmänspecialister handleder mer oerfarna kollegor. Handledare finns tillgängliga för frågor i stunden.

Trots rådande anställningsstopp och ekonomisk kris i RÖ har vi flera kompetenta allmänspecialister som är fina handledare och vi har nu fått möjlighet att anställa ytterligare en ST-läkare!

Vårdcentralen Cityhälsan Centrum drivs av Region Östergötland och ligger centralt i Norrköping. Vårdcentralen har cirka 14 800 listade invånare, blandad befolkning.

Region Östergötlands ST-utbildning i allmänmedicin organiseras av Allmänmedicinskt utbildningscentrum (AMC), där studierektorer och utbildningssekreterare samordnar sidoutbildningar, ordnar kurser och utbildningar och deltar i utformandet av ST-läkarens utbildningsplan. Läs mer om AMC (klicka på länken).

Region Östergötland har också ett specialistövergripande ST-kansli, som arrangerar ST-utbildningar för alla specialiteter, läs mer om ST-kansliet (klicka på länken).

Läs också gärna vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete. Vi tror att du söker dig till primärvård för att du är intresserad av bredden av specialistområdet allmänmedicin och kan tänka dig en framtid inom primärvården. Som ST-läkare hos oss kommer du få regelbunden handledning och utöver deltagande på ST-möten, möjlighet att delta i utbildning tillsammans med andra underläkare, AT-läkare och ST-läkare på vårdcentralen

Du kommer som ST- läkare arbeta under handledning. I början av ST-tjänstgöringen kommer en utbildningsplan upprättas tillsammans med dig, din handledare, ST-studierektor och verksamhetschef. Du kommer successivt under din ST växa in i allmänläkarrollen med dess olika delar och stora bredd.

Vårdcentralen ligger centralt i Norrköping och har idag cirka 14 800 listade invånare, blandad befolkning. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för ett antal äldreboenden.

Arbetsgrupp

Vi är cirka75 medarbetare på vårdcentralen som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat. Läkarmottagningen består av 9 specialistläkare, 6 ST-läkare och flera AT-läkare.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här.

Om dig

Du är legitimerad läkare och innehar läkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen. Du har svenska språkkunskaper motsvarande dokumenterad nivå C1, då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat. Har du inte genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT så finns möjligheten att göra BT under anställningens första år. Erfarenhet av arbete inom primärvården är meriterande.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi vill att du är prestigelös och tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde under 2024 eller enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut. Bifoga kopia på examensbevis och legitimation med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Lönesättning i enlighet med Region Östergötlands rutiner
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/444
Kontakt
  • Verksamhetschef/specläk allmänmed Maud Holmgren, maud.holmgren@regionostergotland.se
  • Studierektor för ST-läkare Irina Ahl, 010-1044635,Irina.Al@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Klara Westman, Östergötlands Läkarförening, Klara.Westman@regionostergotland.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb