Fysiologiska kliniken i Linköping är en verksamhet inom hjärt- och medicincentrum, universitetssjukhuset (US) i Linköping som innefattar såväl klinisk fysiologi som nuklearmedicin. avancerad funktionsdiagnostik bedrivs bland annat inom hjärt- och kärlområdet med hjälp av ultraljud, MR- och gammakamera samt PET.

Vill du ingå i en högkompetent arbetsgrupp med stor arbetsglädje och arbeta i nära samarbete med andra specialiteter, sjukhusfysiker, ingenjörer och remittenter? Gillar du även kvalitets- och utvecklingsarbete och vill ha möjlighet till forskning i framkant, ser vi gärna att Du blir vår nya kollega!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Fysiologiska kliniken har traditionellt ett starkt forskningsintresse och deltar dessutom aktivt i kvalitetsarbete bland annat genom Equalis, det nationella kvalitetssäkrings-systemet, för nuklearmedicin, ekokardiografi, perifer cirkulation, samt arbetsfysiologi.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder specialisttjänstgöring under handledning av erfarna kollegor på en välfungerande klinik. Tjänstgöringen läggs upp enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och i specialisttjänstgöringen ingår randtjänstgöring/utbildning på andra kliniker i Region Östergötland. Vi har ett brett utbud av undersökningsmetoder som omfattar både vuxna och barn inom ultraljudsdiagnostik (hjärta, kärl och njurar), arbets- och lungfysiologi, nuklearmedicin och PET, MR-hjärta. Vi utför även invasiv hjärtdiagnostik och behandling, bland annat kateterburen PFO-slutning, PTMV, TAVI och mitraclip. I det dagliga arbetet finns ett nära samarbete med kliniska specialiteter kring patienten, till exempel med gemensamma VOC, GUCH- och kärlmottagningar samt ronder med stort kunskapsutbyte. För klinisk fysiologi finns beredskaps-/jourlinje.

Arbetsgrupp

Kliniken har drygt åttio medarbetare varav tjugoåtta läkare. Verksamheten har nära samverkan med den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet, vilket bäddar för ett öppet forskningsklimat och en levande sjukvårdsutveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk fysiologi samt närliggande medicinska områden. Vi ser gärna att du har intresse för forskning och undervisning. Klinisk erfarenhet och/eller pågående forskning inom relevant område är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Har du inte genomfört AT eller har godkänd Baskompetens enligt BT så finns möjligheten att göra BT under anställningens första år.

Som person har du lätt för att samarbeta och anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjlighet i förändringar. Du har ett gott omdöme och arbetar bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/435
Kontakt
  • Verksamhetschef Meriam Åström Aneq, 010-1033349.
  • Biträdande verksamhetschef Bo Lindgren, 010-1036357.
Facklig företrädare
  • Desirée Grybäck Ernestad , Läkarföreningen, Desiree.Gryback.Ernestad@regionostergotland.se
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb