Vi söker nu en ST-läkare med målsättning att erhålla dubbelspecialist-kompetens inom Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin,.

Vårt erbjudande

Klinisk kemi och Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) är länsövergripande, ackrediterade universitetssjukvårdsenheter som tillhör diagnostikcentrum, Region Östergötland. Du kommer att ha en utåtriktad roll med nära kontakt med våra remittenter i vården och som färdig specialist kommer du att representera kliniken i både lokala, regionala eller nationella grupperingar. Då klinikernas samtliga läkare idag är placerade i vid universitetssjukhuset i Linköping (US) kommer också ST-utbildningen huvudsakligen att ske där men arbetsuppgifter kan förekomma som berör blodtappningsverksamhet och blodutlämning utanför US eller vid laboratorieverksamheterna på alla länets sjukhus och i den patientnära verksamheten som vi medicinskt ansvarar för. Inom klinisk kemi utförs ett stort antal automatiserade rutinanalyser men också flera specialanalyser med såväl immunkemiska, kromatografiska, molekylärbiologiska som flödescytometriska tekniker. KITM har ett stort utbud av analyser för diagnostik inom klinisk immunologi. KITM ansvarar för regionens blodförsörjning liksom regionens stamcellsverksamhet där vävnadstypningar inför stamcellstransplantationer ingår. Dessutom utförs patientbehandlingar med aferesteknik. Vi bedriver även undervisning inom flera utbildningsprogram i samverkan med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet och har en aktiv forskningsverksamhet kopplad till Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper.

Här kan du läsa om vår karriärstege för läkare och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare hos oss kommer du att få en bred utbildning inom specialitetsområdena klinisk kemi och KITM. ST-utbildningen följer socialstyrelsens målbeskrivning och tjänstgöringens upplägg bestäms i samråd med handledare, verksamhetschef och ST-studierektor. Vi har en väl fungerande fortbildning och vi avsätter tid för både interna och externa kurser. Du kommer få en bred erfarenhet samtidigt som möjligheter ges till fördjupande kunskaper inom specifika ansvarområden. Möjligheterna att integrera forskning i tjänsten är goda. Viss beredskapstjänstgöring ingår inom transfusionsmedicin efter uppfyllt utbildningsmål.

Om dig

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation (bifogas i ansökan). F Det är därför viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift (minst C1)

Erfarenhet av undervisning och forskningserfarenhet eller akademisk meritering inom specialitetsområdet klinisk kemi eller klinisk immunologi och transfusionsmedicin är meriterande.

För att lyckas väl i rollen krävs samarbetsförmåga och en god och säker kommunikation med både kollegor, patienter och övriga kontakter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/417
Kontakt
  • Verksamhetchef Birgitta Clinch, KITM, 010-1033391.
  • Verksamhetschef Elisabeth Aardal, Klinisk Kemi, 010-1033054.
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-07-25
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb