Avdelning 14 Mava/Stroke på lasarettet i Motala är en del av medicinska specialistkliniken, Närsjukvården i västra Östergötland. Vi är cirka 35 medarbetare som tillsammans med kliniken tillhandahåller internmedicin dygnet runt till befolkningen i västra länsdelen. Vårt gemensamma fokus är att erbjuda akutsjukvård med god patientsäkerhet och ett gott bemötande.
Avdelning 14 Mava/stroke är en slutenvårdavdelning med inriktning mot internmedicinska sjukdomar och strokesjukvård, fördelat på två vårdlag. Strokevården bedrivs i ett tvärprofessionellt samarbete mellan olika yrkeskategorier i ett stroketeam. Målet med vården är att ge patienten en sammanhållen strokevårdsprocess där akutvård kombineras med tidig rehabilitering och god omvårdnad. I Mava-vårdlaget vårdas patienter med olika internmedicinska sjukdomar såsom infektioner, endokrina- hematologiska- lung- mag-tarmsjukdomar samt kroniska hjärtsjukdomar.

"Superbra introduktion! Kände mig väldigt välkommen. Fått chansen att ta det i min takt men ändå fått ta ansvar. Känts tryggt med upptrappning med olika delmål"

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Genom att arbeta på Mava/stroke erhåller du en bred kompetens inom såväl internmedicinska sjukdomar som strokesjukvård. Här arbetar vi fortlöpande med utbildning och fortbildning, både stort och smått. Vi arbetar med aktivt medarbetarskap genom att fördela ansvarområden mellan alla våra medarbetare.
Hos oss finns det utrymmen för att vara ny! Vår avdelning erbjuder alla nyexaminerade sjuksköterskor en skräddarsydd introduktion på 8-12 veckor.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Som sjuksköterska planerar och leder du det dagliga omvårdnadsarbetet tillsammans med teamet i vårdlaget samt verkar för ett positivt klimat på arbetsplatsen. Vi kan erbjuda ett varierande arbete som passar dig som vill och kan ta egna initiativ. Tidigare erfarenhet är meriterande men inget krav.

Arbetsgrupp

På vår enhet arbetar vi nära vårt rehabiliteringsteam, bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, kurator, dietist och som sjuksköterska är du en viktig sammanhållande länk för patientens vård under vårdtiden.
Vår arbetsgrupp består av medarbetare med både längre och kortare erfarenhet av slutenvårdsarbete. Gruppen genomsyras av arbetsglädje, positivitet och viljan att lära. Vi erbjuder arbetstidsmodellen 90/10 hos oss, vilket innebär att du jobbar 90 procent med heltidslön.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Vi önskar en lagspelare med känsla för teamarbete. Du ska ha ett gott bemötande till både kollegor, patienter och anhöriga. Du sätter patientens välbefinnande i fokus och eftersträvar alltid att göra ditt bästa.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

”Till den här tjänsten söker vi dig som är flexibel. Flexibel hos oss handlar om att kunna anpassa sig efter rådande situation och ändra fokus vilket är avgörande då oförutsägbara händelser uppstår dagligen.”

”Vi arbetar nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen. Därmed passar tjänsten dig som trivs med samarbete och är lyhörd samt kommunikativ till både kollegor, patienter och anhöriga.”

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Motala
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/381
Kontakt
  • Vårdenhetschef Johan Björklund, 010-1047085.
Facklig företrädare
  • Alice Eklundh, Vårdförbundet, 010-1047936.
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb