Det här är vår värdegrund:
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi förstår värdet av att arbeta tillsammans där alla har lika viktiga roller och funktioner
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi bemöter varandra med öppenhet och respekt
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi ges tid för reflektion, återhämtning, utbildning och utveckling
Vi är ett framgångsrikt lag för att vi har en tydlig och närvarande ledning

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Vårdcentralen Marieberg ingår i primärvårdscentrum (PVC), är belägen i Motala och har cirka 9 000 listade invånare. Det är en väl fungerande vårdcentral där medarbetarna trivs. Vi är bemannade med kompetent och erfaren personal, cirka 35 medarbetare. Vårdcentralen inryms i fräscha och välplanerade lokaler med specialistmottagningar för exempelvis astma, blodtryck och hjärtsvikt, äldre, diabetes, inkontinens, vaccination, sårmottagning, fotvård, barnhälsovård och psykosocialkompetens.

Laboratorium, apotek finns i anslutning till vårdcentralen. Vi samverkar med Rehab väst för fysioterapi och arbetsterapi. Sedan 2015 har vi utbildningsmottagning som vänder sig till läkare med utbildning i annat land.

Vårdcentralen Marieberg är belägen invid natursköna Varamoviken, Nordens största insjöbad med attraktiva naturområden. Det finns goda pendlingsmöjligheter med tåg och buss. Vårt mål är att vårdcentralen skall vara en attraktiv arbetsplats. Arbetsgivaren ser friskvård och hälsofrämjande arbete som en självklarhet både för medarbetare och patienter.

Arbetsbeskrivning

På Vårdcentralen Marieberg får du ett omväxlande och stimulerande arbete med läkarmottagning, barnhälsovård, handledning och äldreboenden. Handledning av studenter och utbildningsläkare är en viktig del av arbetet. Likaså engagemang i vårdcentralens utvecklings- och kvalitetsarbete.
Vårdcentralens läkare deltar även i primär- och bakjoursuppdrag för den västra länsdelen under jourtid. Vårdcentralen befinner sig i en spännande fas av verksamhetsutveckling med fokus på att öka tillgänglighet till digital vård. Vi har ett välfungerande psykosocialt team med psykologer som tillsammans arbetar med läkargruppen bland annat arbetar med rehabiliteringsfrågor.

Arbetsgrupp

Vi har erfarna undersköterskor, sjuk- och distriktssköterskor med egna specialistmottagningar. De arbetar bland annat med nyetablerad äldremottagning men också BVC, diabetes, blodtryck, astma/KOL, hälsosamtal, inkontinens, hjärtsvikt där du kan använda dig av ditt intresse, engagemang och kunskap för att vidareutveckla ihop med dem. Vi tror att du uppskattar vårdcentralens fördelar med korta beslutsvägar och ett nära samarbete med övrigpersonal.

Om dig

Kravet för tjänsten är att du är specialist inom allmänmedicin eller annan specialist inom angränsande specialitet såsom internmedicin, geriatrik eller barnmedicin med ett intresse för allmänmedicin som arbetsgivaren prövar likvärdig. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Du har god kommunikationsförmåga gentemot patienter, kollegor och andra verksamheter. Erfarenhet av primärvård är meriterande.

Som person är du social, är trygg i dig själv och har en personlig mognad. Du har lätt att samarbeta och har god förmåga att strukturera upp ditt arbete. Du har stort engagemang för det allmänmedicinska arbetssättet. Du bidrar till ett gott arbetsklimat med ett positivt och professionellt förhållningssätt där ni arbetar i team och löser utmaningar tillsammans. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Ansökan och anställning

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning klicka (HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Motala
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/317
Kontakt
  • Verksamhetschef Erika Nyberg, erika.a.nyberg@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Torsten Johansson, Östergötlands läkarförening, 076-1006391.
Publicerat 2024-03-13
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb