Nu utvecklar och stärker vi specialisttandvården inom Folktandvården Östergötland.

I vår gemensamma specialisttandvård bedriver vi specialisttandvård inom specialiteterna bettfysiologi, endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Dessutom bedriver vi forskning i samverkan med odontologiska fakulteter och Linköpings universitet, erbjuder ST-utbildningar och arbetar med odontologisk kvalitetsutveckling.

Vårt nära samarbete mellan specialiteter och kliniker gör att våra medarbetare stöttar och lär av varandra i en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.

Du som är specialisttandläkare och vill bygga på din profession har nu möjligheten att bli en viktig medarbetare hos oss. Välkommen att söka!

Arbetsbeskrivning

Som specialisttandläkare i ortodonti arbetar du på bredden med ortodontisk specialistbehandling av barn, unga och vuxna, på ett delegerat sätt med våra duktiga ortodontiassistenter. Du behandlar patienter som kräver multidisciplinärt omhändertagande. Du ger konsultationer till dina kollegor inom allmäntandvården och medverka i utbildning för dem. Att bidra till klinikens fortlöpande utvecklingsarbete och att bedriva fortbildning i kombination med att kliniskt handleda våra ST-tandläkare är också en del av din vardag. För den som vill finns goda möjligheter att bedriva forskning och utvecklingsarbeten.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad tandläkare med godkänd specialistutbildning inom ortodonti. Vi vill att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt och tycker om att utvecklas i ditt arbete. Odontologisk kvalitet ses som basen för ditt arbete. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper. Vi ser gärna att du har arbetserfarenhet inom specialiteten ortodonti och vi välkomnar även dig som nyligen blivit färdig med din specialistutbildning.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du sätter högt värde i god service och har god samarbetsförmåga, kan samtidigt arbeta självständigt och tycker om att utvecklas i ditt arbete. Du möter alla människor med förståelse och respekt. Goda svenska språkkunskaper, både i tal och skrift, är en förutsättning för arbetet.

Fakta om oss

Vid centrum för ortodonti/pedodonti bedriver vi specialisttandvård för barn och unga samt utbildning och forskning inom de odontologiska specialiteterna ortodonti och pedodonti. Verksamheten är länsövergripande och vi har verksamheter i Norrköping, Linköping och Motala. Våra medarbetare är specialisttandläkare, ortodontiassistenter, tandsköterskor, tandhygienister, tandtekniker och vårdadministratörer. Totalt arbetar cirka 60 personer hos oss inom våra tre enheter. Vi har en spännande verksamhet som är i ständig utveckling. Nytänkande och lärande är en del av vår tradition. 

Folktandvården Östergötland är länets största arbetsgivare för tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Tillsammans är vi 600 medarbetare som arbetar för att ge östgötarna en god munhälsa genom hela livet. Hos oss får du tillgång till ett nätverk med erfarna kollegor inom både allmäntandvård och specialisttandvård. Våra arbetsplatser finns över hela länet och möjligheterna till utveckling, intern rörlighet och lärande är stora. Tillsammans med Folktandvårdsorganisationerna i Örebro län och Jönköpings län erbjuder vi ett brett och kvalitativt utbud av fortbildning för våra medarbetare.

Folktandvården Östergötland är en del av Region Östergötland som erbjuder cirka 14 000 medarbetare en trygg anställning med kollektivavtal, pensionsavsättningar, friskvårdsbidrag och avtalsförsäkringar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/960
Kontakt
  • Christine Fältmars, 010-1044968
Facklig företrädare
  • Mats Bågesund, 010-1042988
Publicerat 2023-05-14
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb