Allmänspecialist/geriatriker/handledare

Vårdcentralen Cityhälsan Centrum är centralt belägen på gamla lasarettsområdet i Norrköping. Vårdcentralen drivs av Region Östergötland, har omkring 15 200 listade invånare i en blandad befolkning och nästan 80 tillsvidareanställda medarbetare, vilket innebär att vi har en bred och relativt god bemanning i de olika professionerna. Vi har 9 allmänspecialister, två pensionärer samt en professor i internmedicin. Vi har flera AT-läkare och ST-läkare.


Vår vårdcentral har de senaste åren utvecklats mycket i positiv riktning. Vi har en framåtanda och omvittnat god stämning, öppet, prestigelöst klimat och välfungerande samarbeten inom och mellan yrkesgrupperna. Vi håller hög kvalitet i det vi gör för våra patienter samt har inställningen att alla är lika mycket värda.

Vårdcentralen har fokus på att arbeta beteendemedicinskt genom integrering av psykologisk och somatisk kompetens genom konceptet Integrerad beteendehälsa (IBH). Vi har arbetat i detta i flera år och bedriver även forskning på området. Andra fokusområden är utbildning, vår äldrevårdsmottagning och forskning där vi uppfyller kriterierna för Akademisk vårdcentral samt e-hälsa.
När det gäller IBH är målet att gemensamt på hela vårdcentralen arbeta för att öka många patienters funktionsnivå och livskvalitet samt öka patienternas förmåga att hantera sina besvär. Vi arbetar även för att öka det preventiva arbetet och undvika medikalisering. Strukturen på vårdcentralen är god, vilket underlättar det dagliga arbetet och för läkaren är arbetssättet mycket uppskattat.

Arbetsbeskrivning

Tycker du om att handleda kommer det finnas mycket goda möjligheter att arbeta med det en betydande del av din tid. Vi har ett upparbetat och välfungerande koncept för handledning, genom vilket vi bemannat upp läkarbemanningen på vårdcentralen under några år.

Om du är specialist inom geriatrik finns möjlighet att arbeta på vår äldrevårdsmottagning som vi haft sen 2017.

Du kommer i övrigt kunna arbeta med olika typer av patienter, både akutpatienter och allmänkontroller.

Vårdinitierade videobesök dagtid kan förekomma i viss utsträckning.

Viss del av tiden i schemat är ”egen bokning” där du själv får göra en avvägning om du behöver tiden för patientbokningar eller administration och vi ser en fördel i att få inflytande över sin tidbok. Vi är också lyhörda för dina behov avseende schemat.

Det kan bli aktuellt att vara en del av tiden på BVC om du är intresserad av det. Du kommer självklart få introduktion så att du får bästa förutsättningar i ditt uppdrag. Cosmic är vårt arbetsredskap.

Läs gärna mer om regionens karriärstege för läkare här

Utbildning och erfarenhet

Du är specialist i allmänmedicin eller geriatrik. Tidigare arbetserfarenhet i primärvården i Östergötland är meriterande. Du pratar svenska flytande och har minst nivå C1.

Personliga egenskaper

Dina personliga egenskaper är väsentliga för oss. Du är inlyssnande och gillar att samarbeta. Du tycker om patientmötet och ser helheten. Du arbetar ansvarsfullt med god kvalitet och ser fördelen med kontinuitet och patientcentrerad vård. Du kan även planera, organisera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Ansökan och anställning

Anställningen är tillsvidare på 60-100% med start så snart som möjligt. Provanställning kan bli aktuellt.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/940
Kontakt
  • Verksamhetschef/specialist i allmänmedicin Maud Ho, maud.holmgren@regionostergotland.se.
Facklig företrädare
  • Allmänspecialist Olivia.Goffaux, lokalt Läkarförbu, Olivia.Goffaux@regionostergotland.se
  • Angelica Staff, Läkarföreningen , angelica.staff@regionostergötland.se
Publicerat 2023-04-11
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb