Infektionskliniken

Sjuksköterska till avdelning 20, Infektionskliniken, Vrinnevisjukhuset, Norrköping. 

Infektionskliniken i Östergötland är en länsövergripande klinik med verksamhet vid Universitetssjukhuset i Linköping (US) och vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt konsultverksamhet vid Lasarettet i Motala. Kliniken bedriver 24-7 vård och öppenvård i såväl Linköping som Norrköping. I Norrköping finns även sprututbytesmottagning. 

Det bedrivs nationell och internationell erkänd klinisk forskning, exempelvis inom antibiotika-resistens, Covid-19, fästingburna infektioner och hepatiter. Kliniken medverkar också i arbetet inom det nationella samverkansorganet STRAMA. Kliniken har cirka 180 medarbetare. 

Nu behöver vi förstärkning! Är du en lagspelare som tycker att arbetsglädje, god kommunikation, spänning och omväxling är viktigt i arbetsvardagen? Då passar DU i vårt härliga team! 

Arbetsbeskrivning

Så här arbetar sjuksköterskor på avd.20, Vrinnevisjukhuset:

Patientarbetet bedrivs i vårdlag, med ansvar för 6-8 patienter, bemannat av 1 sjuksköterska och 2 undersköterskor. I teamet som samverkar för patientens bästa omhändertagande finns band annat läkare, specialistsjuksköterska, sjuksköterska, undersköterska, vårdadministratör, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Dagtid och kvällstid finns just nu tre vårdlag på avdelningen. På natten är det 2 sjuksköterskor och 2 undersköterskor i tjänst, som har ett gemensamt ansvar för hela avdelningen. Under dagtid, på vardagar, finns det en koordinator på plats. Koordinatorn, som är en erfaren sjuksköterska, ansvarar för inkommande telefonsamtal, utför administrativa arbetsuppgifter, samverkar med infektionskonsulten och fungerar som ett stort stöd till vårdlagen.

Patienterna vistas i huvudsak på enkelrum, men tvåbäddsrum förekommer. Vårdtiden varierar men medelvårdtiden ligger runt 6-7 dagar. I infektionsklinikens unika kompetens ingår att vårda och behandla patienter med sjukdomar/smittor som kräver isolering och tillämpning av skyddsutrustning samt särskilda hygienrutiner för att förhindra smitta till övriga patienter och vårdpersonal.

Andra centrala arbetsuppgifter för en sjuksköterska vid avdelning 20 är övergripande omvårdnadsansvar, provtagningar, läkemedelsadministrering, tillsyn/skötsel av in/utfarter såsom PVK, CVK eller subcutan venport, skötsel av KAD, olika typer av dränage, beredning av antibiotika i slutet system och så vidare.

Fördelar med att jobba hos oss: Infektionsklinikens vision är att med hög kompetens integrera klinik, diagnostik, forskning och undervisning. Vi vill skapa en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö för medarbetaren. Vid avdelning 20 möter du patienter med många varierande diagnoser, i alla skeden av livet och från många olika kulturer. Den ena dagen är inte den andra lik och variationen finns ständigt där. Vi arbetar fortlöpande med förbättringsarbeten inom alla delar av klinikens verksamhet. Du får snabbt en bred kompetens men också specifika kunskaper inom infektionssjukvård. Kliniken arbetar för ett positivt lärandeklimat och tar stort ansvar för lärandeuppdraget.

Som ny sjuksköterska hos oss erbjuds du en introduktionsperiod på cirka 4-6 veckor, beroende på vilken erfarenhet du har sedan tidigare. Under introduktionen planeras uppföljande samtal in med chef och introduktionsansvarig sjuksköterska vid minst 2 tillfällen. Under ditt första anställningsår som nyutexaminerad sjuksköterska har du inte eget ansvar/egen handledning av studenter. Du tjänstgör primärt inte natt under det första året, men det sker även en bedömning kring nattarbete utifrån tidigare erfarenheter. Det finns ett utarbetat lokalt mentorstöd att tillgå efter avslutad introduktion om det önskas. 

Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad sjuksköterska. Det är meriterande med yrkeserfarenhet, men det är inget krav. 

Personliga egenskaper

Att vara medarbetare på infektionskliniken innebär att vara flexibel och noggrann, uppskatta ett högt arbetstempo, men även tycka om att fördjupa sig i detaljer och kunna möta människor i livets alla skeden på ett fördomsfritt sätt.
Du är ansvarsfull, nyfiken, flexibel och vill lära. Du arbetar bra i team och antar utmaningen att vara den som leder och fördelar arbetet i vårdlaget när så krävs. Du kan handskas med stress på ett konstruktivt sätt. Du bidrar till ett god och tydlig kommunikation och är väl insatt i vad medarbetarskap innebär och agerar där efter. Du tycker att trivsel är viktigt och bidrar till ett gott arbetsklimat i arbetsvardagen och är en god kollega.

Ansökan och anställning

Anställningen avser 100%, rotation (där dag, kväll, helg- och nattjänstgöring ingår) Vi tillämpar individuell verksamhetsanpassad schemaläggning med önskeschema som metod i systemet Tessa. Tillsammans och rättvist ansvarar vi för att samtliga arbetspass blir bemannade under schemaperioden. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/718
Kontakt
  • Tf vårdenhetschef Karin Wallentinsson, 010-1044915.
Facklig företrädare
  • Albin Fritiofsson, Vårdförbundet , 010-1043120.
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb