Vårdcentralen Ljungsbro

Vill du vara med på en utvecklingsresa? Vill du vara med och påverka primvårdens framtid och utveckling? Har du lust, ork och tålamod att bygga långsiktigt tillsammans med oss. Då ska du absolut söka dig till Vårdcentralen Ljungsbro

Vår ambition är att vi med gemensamma krafter ska kunna skapa en ny och modern arbetsplats som möter morgondagens krav på ett fint patientomhändertagande och ett sunt och hållbart arbetsliv.

Vårdcentralen Ljungsbro är en del av Region Östergötlands Primärvårdscentrum tillsammans med 32 andra regiondrivna vårdcentraler. Vårdcentralen är belägen i utkanten av Linköping med vackra, natursköna omgivningar. Här har du möjlighet att ta en promenad på lunchen längs Göta Kanal.

Vi är idag cirka 45 medarbetare med bred kompetens inom yrkeskategorierna och en god struktur i arbetet. Vi har som mål att alla medarbetare ska trivas på arbetet och är övertygade om att det märks i patientkontakten. Vi är fullbemannade inom samtliga yrkesgrupper förutom läkarna, vi håller successivt på att rekrytera ordinarie distriktsläkare och söker nu ytterligare några kollegor. Under tiden vi rekryterar ordinarie läkare har vi möjligheten att få hjälp av hyrläkare. Som nyanställd specialistläkare hos oss får du 1 100 listade patienter och i övrigt erbjuder vi en väldigt god arbetsmiljö med möjlighet till välmående och utveckling.

Vi ser positivt på kompetensutveckling och hos oss får du vidareutveckla dig inom för verksamheten intressanta och relevanta utvecklingsområden på schemalagd arbetstid.

Vårdcentralen har idag cirka 10 900 listade patienter med specialistmottagningar inom barn-hälsovård, diabetes, äldrevård, astma/KOL, sår- och fotvård samt inkontinens. Vi har arbetsterapeut och fysioterapeuter i våra lokaler som inbjuder till nära och informellt samarbete. Vi har också dietist och en välfungerande samtalsmottagning med samtalsterapeut/rehabkoordinator, kurator och psykolog.

Vår ambition är att erbjuda våra patienter vård av bästa möjliga kvalitet. Vi arbetar i team för att värna om kontinuiteten och stärka samhörigheten. Vi har väl inarbetade rutiner kring uppföljning av våra svårast sjuka patienter inklusive utarbetade ansvarsområden för att driva utvecklingen framåt. Vid Vårdcentralen Ljungsbro ser vi positivt på forskning. Vi tar emot studenter och utbildningsläkare och får återkommande goda vitsord från våra adepter som många gånger aktivt söker sig tillbaka till oss för fortsatta placeringar och anställningar.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker specialistläkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. I tjänsten ingår sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget såsom läkarmottagning, barnhälsovård och konsultation med hemsjukvården och särskilda boenden. Till viss del kan omfattningen och fördelningen av dessa uppdrag utformas utifrån ditt individuella intresse. Du kommer att ingå i jourverksamhet, dels gemensam primärvårdsjour på jourcentral samt bakjourslinje. Handledning av studenter och utbildningsläkare ser du som en självklar del i arbetet. Detta sker på särskilt avsatt tid i schemat. Vi vill skapa utrymme för nya metoder och arbetssätt bland annat genom att möta våra patienter på alternativa sätt, exempelvis genom videobesök och egenmonitorering.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare klicka HÄR Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet

Du är specialist inom allmänmedicin alternativt i slutet av din ST-utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i primärvård. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Du har giltigt B-körkort.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga med övriga i teamet, är effektiv och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och tycker om teamarbete. Du är prestigelös och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi värdesätter att du har ett engagemang för verksamhetsutveckling och att du har social kompetens och kan möta olika människor utifrån deras behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1926
Kontakt
  • Tillförordnad verksamhetschef Anders Martinsson , anders.martinsson@regionostergotland.se
  • Medicinskt ledningsansvarig Malin Brynne, malin.brynne@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Angelica Staff, Läkarföreningen, angelica.staff@regionostergotland.se
  • Åsa Sax, Läkarföreningen, lokal, asa.sax@regionostergotland.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb