Psykiatriska kliniken på universitetssjukhuset i Linköping är en del av psykiatricentrum och omfattar öppen och sluten vård för centrala Östergötland. Kliniken har ett brett basutbud från diagnostik till behandling och strävar samtidigt efter att vara ledande inom ett flertal spetsområden, som till exempel ECT, PTSD och beroende. Vi anstränger oss ständigt att implementera frontlinjen inom psykiatri i vardagsklinik och på så sätt integrera klinisk forskning i det patientnära arbetet.
Psykiatriska kliniken består av fyra slutenvårdavdelningar varav en med beroende-
inriktning, en akutenhet, en tillnyktringsenhet, psykiatrisk öppenvårdsmottagning och beroendemottagning samt MiniMaria för ungdomar med alkohol- och drogproblematik.

Kliniken har ett nära samarbete med den psykiatriska och beroendemedicinska forskning som sker på CSAN (Linköpings Universitets Centrum för Social och Affektiv Neurovetenskap) och arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vården inom såväl slutenvård som öppenvård. Vår storlek och vår samverkan är vår styrka och som arbetsgivare erbjuder kliniken olika typer av arbetsplatser, flera utvecklings- och karriärvägar både för den som vill bygga bred kompetens och för den som vill satsa på fördjupat kunnande inom ett område.

Vill du vara med och utveckla vård i världsklass? Välkommen att bli en av oss!

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda och tillsammans med dina medarbetare utveckla en högspecialiserad verksamhet med höga kvalitetskrav. Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för den kliniska verksamheten, ekonomi, forskning, undervisning, utvecklingsfrågor samt medarbetare. I rollen ingår att leda och fördela arbetsuppgifter samt följa upp verksamheten. Arbetsmiljöarbete, patientperspektiv och patientsäkerhet är självklart för dig och du ska tillsammans med medarbetarna vidareutveckla verksamheten i linje med de uppsatta målen. Du entusiasmerar till fortsatt gott arbete och ständig förbättring. Arbetet som verksamhetschef ger dig möjligheter att utvecklas i din ledarroll och Region Östergötland erbjuder relevanta ledarskapsutbildningar samt forum för erfarenhets- och idéutbyte med chefskollegor. Du är direkt underställd produktionsenhetschef/centrumchef och ingår i Psykiatricentrums ledningsgrupp. Du tar, förutom för din klinik, även ansvar för helheten gentemot angränsande verksamheter.

Arbetsgrupp

Kliniken består av omkring 400 medarbetare. Hos oss arbetar bland annat läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietist och vårdadministratörer. Varje profession har sin roll och funktion när vi skapar god, trygg och säker vård för våra patienter. Inom psykiatriska kliniken i Linköping vill vi skapa och upprätthålla hållbarhet i arbetslivet, i den samlande erfarenheten och kompetensen. Arbetet inom psykiatri och beroende ställer krav på trygghet och kompetens, personlig mognad och förmåga att samarbeta för patientens bästa.

Om dig

Vi söker dig som är disputerad med ledarerfarenhet från sjukvårdande verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och gedigen erfarenhet från högspecialiserad och forskningsintensiv verksamhet. Erfarenhet av att leda förändrings- och förbättringsarbete är en förutsättning för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatrin och chefserfarenhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ekonomistyrning samt erfarenhet av organisationsutveckling. Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, är en förutsättning då stora delar av arbetet innebär att kunna kommunicera med medarbetare, samarbetspartner, patienter och närstående.

Vi söker dig som har ett tydligt och närvarande ledarskap utifrån en specialistkunskap inom psykiatri. Du är strukturerad och har god uthållighet, är en god förebild i organisationen och stödjer medarbetarna och verksamhetens utveckling utifrån uppdrag, mål och resultat. Därav ser vi att du har en god problemlösande strategisk analysförmåga. Tjänsten kräver att du har god samarbetsförmåga och stödjer arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har förmågan att samordna grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapa engagemang och delaktighet.

Ansökan och anställning

Uppdraget är ett chefsförordnande på 4 år och en anställning i din grundprofession.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/233
Kontakt
  • Centrumchef Bjarne Olinder, 070-6380218,bjarne.olinder@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Jenny Frisk, Vision, Jenny.Frisk@regionostergotland.se
  • Martin Samuelsson, Läkarföreningen, martin.samuelsson@regionostergotland.se
  • Christina E. Hjertström, Vårdförbundet, christina.e.hjertstrom@regionostergotland.se
  • Caroline A. Andersson, SACO, caroline.a.andersson@regionostergotland.se
  • Ann-Louise Lundström, Kommunal, ann-louise.lundstrom@regionostergotland.se
Publicerat 2024-02-18
Sista ansökningsdag 2024-03-18

Tillbaka till lediga jobb