Inom närvårdskliniken ryms två sektioner: Sektion LAH och Sektion Närvård.

I Sektion LAH bedrivs specialiserad palliativ vård* med ansvarar för att människor i Linköping med omnejd erbjuds en god palliativ vård utifrån var och ens unika behov, i hemmet så väl som på avdelning 96, men också genom att utgöra stöd för andra vårdgivare i den palliativa vårdprocessen.

Sektion Närvård, som är den mindre sektionen, består av enheterna Mobil Närvård, dagsjukvårdsmottagning, vårdcoach och uppdraget ”Läkaransvar för korttidsplatser i Linköping”. Dagsjukvårdsmottagningen är en sjuksköterskebemannad enhet som arbetar med specifika uppdrag åt specialistmottagningar/avdelningar, akutmottagningar och primärvård. Mobil närvård består av ett team som arbetar med specialistklinikernas utökade vårdansvar genom att vara länken mellan sjukvård och hemmet.

På hela närvårdskliniken inspireras vi av att möta varje patient, och dennes närstående utifrån deras unika situation och behov. Vi värderar tolerans och ett normkritiskt förhållningssätt, vi vill att alla skall känna sig välkomna och inkluderade.

*Definition av specialiserad palliativ vård: Palliativ vård som ges till patienter med komplexa symtom eller patienter vars livssituation medför särskilda behov, och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskilda kunskaper och kompetens i palliativ vård. Källa: Socialstyrelsens termbank.

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

På närvårdskliniken får du möjlighet att arbeta i unika miljöer och i multiprofessionella välfungerande team. En stor del av vår verksamhet sker utanför sjukhuset i patienternas hem. Våra team består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och kurator. Ibland besöker vi patienterna för en gemensam bedömning, ibland träffar du patienten själv och diskuterar med ditt team innan eller efter besöket.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor och även om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker sjuksköterska för ett omväxlande arbete inom klinikens olika enheter. Du kan vara erfaren eller nyutexaminerad, personliga egenskaper är avgörande. Hos oss får du arbeta självständigt i team tillsammans med andra sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och paramedicinare. Här finns en samlad kompetens och medarbetare som delar med sig till varandra av sina kliniska och teoretiska kunskaper. Vi bedriver en dygnet runt verksamhet och alla hjälps åt att leverera den vård våra medborgare är i behov av. Vårt arbete underlättas av bärbart arbetssätt där patientjournal alltid finns tillgänglig.

Vi baserar vårt arbete efter principen om helhetsvård, som bygger på ömsesidig respekt och förståelse för patientens självkänsla och vilja. Alla symtom behöver lindras oavsett om de är fysiska, psykiska, andliga eller emotionella. Det handlar om insatser för att öka livskvalitet och välbefinnande. Fokus ligger på att skapa en professionell relation med patienten och dennes närstående.

Klinikens medarbetare är en arbetsgrupp i olika åldrar, med olika bakgrund och med olika yrkeserfarenheter och kompetenser. I arbetslaget finns kollegor med spetskompetens inom palliativ vård, onkologi, akutsjukvård, öppen hälso-och sjukvård, geriatrik och gynekologi. Så välkommen med din kompetens!

Arbetsgrupp

Du blir stationerad i ett av våra fyra vårdlag och har din fasta punkt där men i den dagliga verksamheten hjälps vi åt och fördelar våra personella resurser där de bäst behövs utifrån kunskap och kompetens.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har B-körkort. Då du arbetar i ständig dialog med patienter och kollegor är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

Som person är du kulturellt medveten, empatisk och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Till den här tjänsten söker vi dig som är flexibel. Flexibel hos oss handlar om att kunna anpassa sig efter rådande situation och ändra fokus vilket är avgörande då oförutsägbara händelser uppstår dagligen. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Du har god samarbetsförmåga och är nyfiken på nya utmaningar. Du trivs med att arbeta i team där alla yrkeskategorier lär av varandra. Vi arbetar nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen. Därmed passar tjänsten dig som trivs med samarbete och är lyhörd samt kommunikativ till både kollegor, patienter och anhöriga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig mognad.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/871
Kontakt
  • Vårdenhetschef Kajsa Bogren, LAH/Sektion LAH , 073-8401779.
  • Vårdenhetschef Eva Åstradsson, LAH/avd 96 , 070-5097920.
Facklig företrädare
  • Lovisa Larsson, Vårdförbundet , 073-8050157.
  • Marie Rodell, Vårdförbundet , 010-1038261.
Publicerat 2024-10-18
Sista ansökningsdag 2024-11-08
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb