Vi söker dig som vill arbeta i en mysig sjönära stad i Östergötland med medeltida anor.
Vi är cirka 30 medarbetare som tillsammans arbetar med vårt uppdrag för patienterna. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet som består av allt från BVC till äldrevårdsmottagning och akutsjukvård. Vi har ett varmt arbetsklimat på vår vårdcentral och månar om varandra vilket märks i arbetsgruppen.

Vi ser att du som söker, tillsammans med oss vill vara med att påverka primärvårdens framtid och utveckling.

Vårt erbjudande

Primärvårdscentrum Östergötland består av 33 regiondrivna vårdcentraler, 4 jourcentraler, vårdcentrum Finspång, barnhälsovårdsenheten, vaccinationskliniken, 1177 och allmänmedicinskt utbildningscentrum. Vi bedriver en bred primärvårdsverksamhet där vi erbjuder vård till alla genom hela livet; nyfödda, barn, ungdomar, vuxna, äldre och patienter i livets slutskede.

Vi är en framåtblickande organisation med stort fokus på bra arbetsmiljö, utveckling och god hälsa. Vi arbetar aktivt för att skapa förutsättningar för hållbart arbetsliv samtidigt som vi har ett utvecklingsinspirerat arbetssätt för att möta framtidens utmaningar inom primärvården. Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som vill göra karriär inom ditt yrke, bli chef alternativt gå vidare på andra sätt, genom exempelvis specialisering eller forskning.

Vårdcentralen Vadstena har idag cirka 7 400 listade patienter. På vårdcentralen finns läkarmottagning, specialistsköterskemottagningar, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, psykosocial kompetens, fotvård och laboratorium. Vi ansvarar även för två stycken äldreboenden.

Som distriktsläkare/specialistläkare hos oss får du:
• 1 100 invånare som nybliven specialistläkare
• I syfte att skapa jämställd vård över hela länet ett lönetillägg och möjlighet att resa på arbetstid

Läs mer om vår karriärstege för läkare och om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en specialistläkare i allmänmedicin till vår läkarmottagning. I tjänsten ingår sedvanligt mottagningsarbete inom primärvårsuppdraget såsom läkarmottagning, barnhälsovård och konsultation med hemsjukvården och särskilda boenden. Till viss del kan omfattningen och fördelningen av dessa uppdrag utformas utifrån ditt individuella intresse. Du kommer att ingå i jourverksamhet, dels gemensam primärvårdsjour på jourcentral samt bakjourslinje. En del av din arbetstid kommer du att lägga på handledning av mindre erfarna kollegor såsom underläkare, AT- och ST-läkare samt läkarstudenter. Detta sker på särskilt avsatt tid i schemat.

Om du är intresserad för att arbeta med digitaliserad vård eller AI-teknologi finns det utrymme hos oss att utveckla det intresset. Vi har tillgång till taligenkänning och även video-/chattbesök.
Om du är intresserad för att arbeta med digitaliserad vård eller AI-teknologi finns det utrymme hos oss att utveckla det intresset. Vi har tillgång till taligenkänning och även video-/chattbesök.

Arbetsgrupp

Vi är cirka 30 medarbetare på vårdcentralen som trivs tillsammans i ett öppet arbetsklimat. Läkarmottagningen består idag av fyra specialistläkarspår där handledning av underläkare och läkare under utbildning ingår.

Vår arbetsgrupp präglas av en stor trygghet i både vår kompetens, erfarenhet och tillit till varandra. Vi är måna om varandra, och vill tillsammans skapa ett varmt klimat där vi även tror att du kommer att trivas!

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom [område]. Tidigare erfarenhet inom specialistområdet är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet relevanta eller närliggande områden är också meriterande.

Du är specialistläkare i allmänmedicin och har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i primärvård. Du har svensk läkarlegitimation (bifogas ansökan) samt svenska språkkunskaper motsvarande nivå Svenska C1. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Då vi har många äldre i vår patientkräts är det av stor vikt att du är tydlig i din kommunikation. Du har giltigt B-körkort.

Som person är du trygg i dig själv, har god samarbetsförmåga med övriga i teamet, är effektiv och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har gott omdöme och tycker om teamarbete. Du är prestigelös och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vi värdesätter att du har ett engagemang för verksamhetsutveckling och att du har social kompetens och kan möta olika människor utifrån deras behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan och anställning

Vi erbjuder tillsvidaretjänst /vikariat och visstidsanställning.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vadstena
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2290
Kontakt
  • Verksamhetschef Anna Back , anna.back@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Angelica Staff, Läkarföreningen, angelica.staff@regionostergotland.se
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-10-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb