Psykiatriska kliniken i Linköping

Psykiatriska kliniken i Linköping är den största psykiatriska kliniken i Östergötland och vi satsar på att bli den bästa psykiatrin i Sverige. Vi är också en universitetsklinik och har nära samarbete med forskning och utbildning. Kliniken har cirka 300 medarbetare och bedriver öppen- och slutenvård inom psykiatri och beroendevård. Målet är alltid trygg och sammanhållen vård med patients behov i fokus. Vi vill också vara ledande när det gäller hållbarhet i arbetslivet och då behöver vi bland annat fler engagerade medarbetare! 

Psykiatriska öppenvårdsmottagningen består av allmänpsykiatriska basteam samt subspecialiserade team, däribland ett ätstörningsteam. Vi söker nu en dietist med placering i vårt ätstörningsteam men med uppdrag gentemot andra öppenvårdsteam och slutenvårdsavdelningar. Välkommen till en arbetsplats  där du arbetar självständigt men samtidigt i nära samarbete med dina kollegor!

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna som dietist innebär att såväl självständigt som tillsammans med andra behandlare i teamet bedriva behandlingsarbete för vuxna personer med ätstörningsdiagnos. Som dietist utför du bedömningar av energi- och näringsbehov, arbetar med rutiner för måltidsordning samt psykoedukation och motiverande arbete kring kost och nutrition. Du deltar vid remissbesök och bedömning av nya patienter samt samverkar med vårdgrannar.

En del av din tjänst innebär ett internkonsultuppdrag gentemot klinikens samtliga öppenvårdsteam samt slutenvårdsavdelningar. Majoriteten av dessa uppdrag avser patienter med undervikt kopplat till neuropsykiatrisk diagnos och/eller medicinering med centralstimulantia samt patienter med övervikt kopplat till läkemedelsbehandling. Dessa uppdrag kan handla om kortare punktinsatser såväl som egna behandlingskontakter med patienter.

Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling och det finns goda möjligheter till personlig utveckling inom yrkesrollen.

Ätstörningsteamet har regelbundet gemensam ärendehandledning.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker en legitimerad dietist med intresse för psykiatri och ätstörningsvård. Tidigare erfarenhet och utbildning inom ätstörningsvård, psykiatri och/eller neuropsykiatri liksom vana vid teamarbete är meriterande. Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person har du god samarbetsförmåga samt trivs med att arbeta i team med andra professioner. Du är självständig och trygg och kan utifrån din profession fatta egna beslut. Du är ansvarstagande och sätter patientens bästa i fokus utifrån ditt professionella och empatiska sätt. Givetvis arbetar du även efter vetenskap och beprövad erfarenhet. Du tycker också att trivsel och den sociala arbetsmiljön är viktig för arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan

Rekryteringsprocessen kommer fortgå löpande och vi kallar till intervju efterhand, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1118
Kontakt
  • Enhetschef Matilda Elm, 010-1030269
Facklig företrädare
  • Erika Karlsson, Naturvetarna, erika.karlsson@regionostergotland.se
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb