Hand- och plastikkirurgiska kliniken US

Tycker du om omväxlande och stimulerande arbete där det finns utrymme för utveckling, vidareutbildning och forskning? Välkommen till riksenheten för avancerad brännskadevård och svåra sår! 

Det här är Brännskadecentrum: Hand- och plastikkirurgiska kliniken med Brännskadecentrum är en region- och riksenhet med omfattande högspecialiserad klinisk verksamhet. Brännskadecentrum är en av två nationella enheter för avancerad brännskadevård. Verksamheten består av intensivvård (BRIVA), kirurgisk akutsjukvård (BRAVA) och mottagningsvård. Vi är ett stort kompetenscentrum för sårvård. Forskning och undervisning är en stor del i vardagen för att föra verksamheten framåt. 

Brännskadecentrum vårdar patienter med brännskador och svåra sår. Som högteknologisk och specialiserad enhet ger vi våra medarbetare goda möjligheter till individuell utveckling och spjutspetskompetens. Här får du en unikmöjlighet att följa patienten under hela vårdtiden, från det akuta omhändertagandet, under intensivvårdsfasen, pre- och postoperativ omvårdnad, sår- och smärtbehandling, nutrition, rehabilitering, forskning och utveckling.

Vi arbetar i multidisciplinära team med patienten i fokus. Arbetsdagen hos oss kan vara intensiv och kräva mycket av dig som medarbetare samtidigt som det ger dig möjlighet till utveckling genom bred erfarenhet då vi bedriver en specialiserad vård för de svåraste intensivvårdspatienterna i landet.

”Häftigt att få vara del av en unik verksamhet.” Amanda Wiklund, Intensivvårdssjuksköterska Brännskadecentrum. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en intensivvårdssjuksköterska. Hos oss så får du möjlighet att arbeta med olika ansvarsområden, vi förväntas alla bidra till förbättringar i vårt dagliga arbete för oss medarbetare och för våra patienter.

För att du ska vara trygg i ditt arbete men också för att vi ska ligga i framkant och fortsätta vara en högspecialiserad enhet så är din kompetensutveckling viktig för oss. Vi arbetar även med dagliga avstämningar i teamet för att säkerställa en god och säker vård, ett gott samarbete och ett öppet klimat. Vi har en anpassad inskolningstid utifrån dina förutsättningar och erfarenhet. Vi har önskeschema och lön utgår från poängmodellen.

Arbetar du idag på annan intensivvårdsavdelning i Region Östergötland och vill arbeta del av din tjänst hos oss så är detta en möjlighet. Du är varmt välkommen att besöka oss på en hospiteringsdag, kontakta vårdenhetschef eller sektionsledare.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom IVA samt gärna med några års erfarenhet inom yrket. Är du sjuksköterska med annan specialistinriktning (anestesi- eller operation) inom yrket med intresse för IVA-vård så är du också välkommen att söka tjänsten. Erfarenhet och utbildning i sårvård, nutrition, smärta och rehabilitering är till stor nytta hos oss.

Personliga egenskaper

Sjuksköterskan vi söker är trygg, tar ansvar och egna initiativ. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För att du ska fungera väl i våra team så ska du trivas att samarbeta med andra, vara lyhörd och smidig i ditt sätt. I din yrkesroll har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet och mognad. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att hitta lösningar.

Ansökan och anställning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/740
Kontakt
  • Vårdenhetschef Henrik Tomsson, henrik.tomsson@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Carina Wennerström; Vårdförbundet, carina.wennerstrom@regionostergotland.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb