Vreta utbildningscentrum

Region Östergötland driver tre skolor, vilka är samlade i en enhet under Regionutvecklingsnämnden. Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping, Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping, och Lunnevads folkhögskola ligger mellan Vikingstad och Mantorp.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordons- och transportprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur.
Läs gärna mer om naturbruksskolorna på www.nbg.nu samt om Lunnevads folkhögskola på www.lunnevad.se

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med kompetens inom lantbruk som brinner för att lära andra inom området maskinteknik och växtodling. Du är uppdaterad inom lantbruk och känner dig bekväm med att undervisa elever på gymnasienivå, teoretiskt på sal och praktiskt i verkstan samt på fält. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och hålla tidsramar för att uppnå goda resultat. Du ingår i arbetslag och är drivande i vårt utvecklingsarbete, skapar och vårdar branschkontakter samt arbetar aktivt för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidrar du till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Arbetsgrupp

Du ingår i jordenheten som består av 25 lärare, mentorer och elevassistenter och som leds av enhetschef. Du arbetar nära kollegor både inom enheten och på skoljordbruket med både egen och gemensam planering av undervisning samt utveckling av verksamheten.

Om dig

Du har en relevant utbildning inom lantbruk. Vi ser helst att du har lärarlegitimation. Vid avsaknad av lärarutbildning är tidigare arbete med ungdomar i en lärande miljö meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. I ditt pedagogiska arbete är du också utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakter och underhålla relationer. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Tjänsten förutsätter dessutom att du har god samarbetsförmåga, kan lyssna och kommunicera samt föregå med gott exempel.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Ferielön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Vreta Kloster
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/447
Kontakt
  • Enhetschef Åsa Rytthammar, 013-227924.
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare Per-Erik Persson, 013-201096.
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb