Universitetssjukhuset i Linköping

På barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping bedrivs kvalificerat psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, sluten- och mellanvård samt av flera subspecialiserade enheter. På kliniken har vi en väldigt god arbetsmiljö samt ett varmt och öppet arbetsklimat med högt i tak. Vi ser mycket positivt på viljan och kraften i personlig och professionell utveckling varför vi erbjuder goda utbildningsmöjligheter. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är i dagsläget inne i en utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri. Vill du vara med i arbetet för barn och ungdomar? Vi erbjuder en spännande arbetsplats med ett väldigt viktigt uppdrag och kollegor som har stor professionalitet och kompetens. Välkommen att bli en av oss!

Vårt erbjudande

Som underläkare ingår du i barnpsykiatrins olika uppdrag främst inom öppenvård. I arbetsuppgifterna inom barnpsykiatrin ingår medicinska och psykiatriska bedömningar, både akuta och icke akuta samt behandling av olika psykiatriska tillstånd med evidensbaserade metoder. Du kommer, tillsammans med andra professioner, dessutom arbeta med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk för att få en helhetsbild över patientens situation och ge patienterna en så bra behandling som möjligt.

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att gör medicinska/psykiatriska bedömningar sam uppföljning av insatser. Arbetet ske dagtid. Du ingår i något av våra team tillsammans med paramedicinsk personal. Du får handledning av specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri. Jour/beredskapsarbete ingår.

Arbetsgrupp

Teamen består av läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, kurator, psykolog och dietist. Det finns en stor samlad kompetens.

Om dig

Du ska ha nått rätt utbildningsnivå i läkarprogrammet och vara behörig till att jobba som underläkare.

Vi ser med fördel att du har erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar samt att du har ett intresse av barn- och ungdomspsykiatri.

Goda kunskaper i svenska språket. Vana av journalsystemet Cosmic är meriterande.

För att trivas och passa in hos oss är dina personliga egenskaper viktiga.

Ansökan och anställning

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240818 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/411
Kontakt
  • Enhetschef Daniel Åström, 010-1037859.
Facklig företrädare
  • Surlina Balaban Loredana, Läkarförbundet , 010-1038288.
Publicerat 2024-05-10
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb