Kirurgiska kliniken US

Välkommen som sjuksköterska till avdelning B191 Kirurgi!

Hos oss vårdas främst patienter med cancer i bukorganen som genomgår planerad kirurgi eller undersökningar som en del av en cancerutredning. På avdelningen arbetar många professioner och yrkeskategorier och vi har stort fokus på samverkan i teamet, där patienten är central. Som sjuksköterska på avdelning B191 är relationsskapandet med patienten en förutsättning för att kunna ge patienten en god vård och se varje enskild persons behov och vi strävar därför efter små vårdlag med 4-5 patienter per sjuksköterska.

Vårt erbjudande

För att öka tryggheten i arbetet lägger vi på avdelning B191 stor vikt vid introduktion och kontinuerligt stöd i yrket. På kliniken finns ett väl utarbetat introduktionsprogram. Där har Du som nyanställd sjuksköterska sex veckors klinisk introduktion samt teoretiska introduktionsdagar med föreläsningar och praktiska moment. Under hela första året hålls schemalagda professionsträffar tillsammans med nya kollegor som leds av specialistsjuksköterskor samt avsatt schemalagd tid för fördjupning inom kirurgi. Du erbjuds en klinisk coach och längre fram kommer Du även att få en tilldelad mentor. Som nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds Du även att delta i ett fördjupat introduktionsprogram via Region Östergötland, så kallat kliniskt basår.

Vi skapar trygghet för dig som medarbetare med hjälp av flera stödfunktioner som exempelvis specialistsjuksköterska i klinisk tjänst, apotekare och farmaceut. På avdelningen finns det alltid erfarna kollegor att få hjälp av vid bedömningar, prioriteringar och beslut. Det är högt i tak och vi vill alla hjälpas åt att utveckla varandra och ge patienten den bästa vården.

På avdelning B191 värderar vi en bra arbetsmiljö och kompetensutveckling högt. Vi tror på små vårdlag där du som sjuksköterska får möjlighet att arbeta personcentrerat med erfarna kollegor som stöd. Vi har täta interna utbildningar i syfte att öka kunskapsnivån. Våra specialistsjuksköterskor bjuder in till teamronder där fokus ligger på det tvärprofessionella samarbetet kring patienten för en god patientsäkerhet och kvalitativ vård. 

På kliniken är vi måna om att Du som sjuksköterska ska få möjlighet till karriärutveckling till exempel genom möjligheten att studera vidare till specialistsjuksköterska i kirurgisk vård på betald arbetstid.

Här kan du läsa om vår karriärstege för sjuksköterskor.

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det innebär att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av patienterna i ditt vårdlag. Arbetet innefattar specifik pre- och postoperativ omvårdnad efter kirurgi. Vi arbetar utifrån standardiserade vårdplaner och när patienter inte följer sina förväntade vårdförlopp skapas individuella vårdplaner tillsammans med erfarna specialistsjuksköterskor. Du är omvårdnadsledare och samverkar med alla i teamet runt patienten, med målet att optimera patientens återhämtning efter kirurgi och återgå till tidigare funktionsförmåga.

Arbetsgrupp

Hos oss är trivsel viktigt så vi serverar alltid fredagsfika, vi har återkommande afterwork och en mycket engagerad festkommitté som planerar härliga sommar- och julfester!

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska eller beräknas ha slutfört din sjuksköterskeutbildning senast datum för tillträde till tjänsten.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom kirurgisk vård är meriterande.

Du är en engagerad, nyfiken och en positiv teamspelare som vill utvecklas inom sjuksköterskeyrket. 

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/405
Kontakt
  • Vårdenhetschef Annika Frisell, 010-1033563,annika.frisell@regionostergotland.se
  • Vårdenhetschef Carolin Rothzén, 010-1037901,carolin.rothzen@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Karen Oliveros, Vårdförbundet, Karen.Oliveros.Duran@regionostergotland.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb