Barn och ungdomspsykiatriska kliniken US

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) inom Psykiatricentrum är en verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar från 0 till 18 år. Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Linköping som bedriver kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Kärnverksamheten består av öppen-, mellan- och slutenvård samt flera subspecialiserade enheter såsom ätstörningsmottagningen, ätstörningsenheten (länsteam), traumamottagningen Elefanten, föräldra- och spädbarnsverksamheten Hagadal och Barnahus. Bup är även i uppstarten av integrerad för barn placerade på SiS Folåsa.  

På kliniken eftersträvar vi ett varmt och öppet arbetsklimat. Kliniken är en universitetsvårdande enhet, vilket innebär att kärnverksamheter är, jämte hälso- och sjukvård, klinisk forskning och utbildning, liksom kunskapstillämpning och kunskapsspridning för hälso- och sjukvårdens utveckling. Förbättrings- och utvecklingsarbete är en del av vår vardag och vi bedriver även undervisning och forskning. Vi har forskningsledare, professor och psykologiskt ledningsansvarig (PLA) i verksamheten.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, med sina cirka 160 anställda, är för närvarande inne i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans får möjlighet att påverka och utforma framtidens barnpsykiatri.

Välkommen att bli en av oss!  

Arbetsuppgifter

Som psykolog på BUP-mottagningen är de grundläggande arbetsuppgifterna utredning, bedömning och behandlingsarbete med barn och ungdomar med olika typer av psykiatriska svårigheter som exempelvis koncentrationssvårigheter, depression eller ångestproblematik. Som psykolog så arbetar man evidensbaserat och utifrån kognitivt beteendeterapeutiska metoder. Vi följer de nationella riktlinjer som finns inom vårt verksamhetsfält och det pågår ett ständigt arbete av utveckling med att integrera nationella kliniska riktlinjer i verksamheten.

En annan viktig del av arbetet är att samverka med andra vårdgrannar och det nätverk som finns kring barn och ungdomar.  Det finns goda möjligheter till psykoterapeutisk vidareutbildning eller specialisering. Teamarbetet är centralt och möjligheterna är många att vara med och påverka verksamheten genom kunskaps- och metodutveckling.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Specialistutbildning eller psykoterapeutisk vidareutbildning i KBT liksom DBT är meriterande liksom erfarenhet av behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer.

Körkort är ett krav. Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan! 

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga, stabilitet och flexibilitet. Gärna att du är nyfiken på att lära dig och är villig att prova nya saker, samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i team.

Vi arbetar med löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/535
Kontakt
  • Enhetschef Frida Holmberg , 010-1031282
Facklig företrädare
  • Andreas Björklind Psykologförbundet, 010-1038821
Publicerat 2022-03-14
Sista ansökningsdag 2022-04-04

Tillbaka till lediga jobb