Medicinska specialistkliniken

Medicinska specialistkliniken (MSK) ingår i Närsjukvården i västra Östergötland, Lasarettet i Motala. Inom MSK bedrivs en bred internmedicinsk verksamhet och kliniken rymmer akutsjukvård, slutenvård, öppenvård och avancerad hemsjukvård. På plan 14 MAVA/MOA vårdas patienter med olika slags diagnoser såsom infektioner och lungsjukdomar. På avdelningen finns ett MAVA vårdlag som har 6 +1 platser samt ett MOA vårdlag med 2 vårdplatser.  

MOA-platserna är till för några få patientgrupper som kräver en högre vårdnivå  med kontinuerlig övervakning till skillnad från en vanlig medicinsk vårdavdelning. Arbetar du på MOA så ska du även kunna arbeta på MAVA.

  • Vill du jobba på en arbetsplats där det är korta beslutsvägar, din röst hörs och god möjlighet till att få dina idéer att bli verklighet?
  • Där teamarbete är primärt och teamronder med bedsideundervisning utförs
  • Där det finns stor potential till personlig utveckling, och möjlighet till påverkan?
  •  Är du positiv, lösningsorienterad och intresserad av löpande kompetensutveckling?

Då är vår arbetsplats den rätta för dig!

Arbetsbeskrivning
Patienterna består av klinikens egna svårast sjuka patienter som tillfälligt kräver kontinuerlig övervakning och avancerad behandling med bland annat andningsunderstöd och potenta läkemedel. Vi har eget närlaboratorium där vi analyserar bland annat artärblodgaser.

MOA består av 2 platser och har samma bemanning dygnet runt med sjuksköterskor och undersköterskor. Läkarstödet finns nära till hands då det finns en läkare kopplad till MOA-vårdlaget och jourtid finns det en husläkare som utgår ifrån MOA. 

Vi erbjuder tillsvidare anställning på 100% med rotation mellan dag, kväll och natt.

Du har möjlighet att arbeta utefter arbetsmodellen 90/10 som innebär en veckoarbetstid på 34 timmar och 25 minuter istället för 38 timmar och 15 minuter. Vilket ger 4 timmar till fritidsintressen varje vecka. Schema läggs individuellt och har helgtjänstgöring på 2 av 5 helger.

Behöver du flytta till Motala för att kunna jobba hos oss så kan vi hjälpa dig med bostad.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom intermediärvård. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som ansvarstagande och vilja att lära nya saker. Du som är intresserad av att läsa vidare till specialist inom avdelningens vårdområden kan ges förutsättningar för det inom ramen för din anställning. Avdelningen arbetar mycket med kompetensutveckling både intern och externt.

Då du ska kommunicera med patienter, närstående, vårdgrannar och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. 

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och ser möjligheter med förändringar och trivs med att arbeta nära andra yrkesgrupper i team. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Motala
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1167
Kontakt
  • Tillförordnad verksamhetschef Madeleine Gars, 073-0683741.
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Tillbaka till lediga jobb