Hematologiska kliniken

Är du driven, gillar att arbeta i team samt interprofessionellt, driver förändring och intresserad av utveckling? På hematologiska kliniken erbjuder vi en arbetsplats med omväxlande, god arbetsmiljö, spännande sjuksköterskeuppgifter; både medicinskt och omvårdnadsmässigt samt goda karriärmöjligheter.

Vårt erbjudande

Hematologiska kliniken i Linköping ingår i Sydöstra sjukvårdsregionen och hela verksamheten är belägen i O-huset på universitetssjukhuset i Linköping. Vi driver högspecialiserad vård och jobba aktivt med kvalitetsarbete som vi har varit engagerad i under många års tider där och vi är också en ackrediterad stamcellstransplantationsverksamheten (JAICE) och är ackrediterade sedan juli 2021.

På vårdavdelningen där du kommer vara verksam är det allmän och specifik medicinsk vård kopplat till medicin och hematologi samt högspecialiserad vård i form av stamcellstransplantation. Vi utför avancerade behandlingar och vårdar patienter med tumör- och bristsjukdomar inom det blodbildande systemet så som anemier, leukemi, lymfom och myelom.

Avdelningen har enkelrum och intermediärvårdsplatser med högre hygienisk standard för våra stamcellstransplanterade patienter. Vi har både akuta och planerade inläggningar, patienterna är från 18 år och uppåt och vårdtiden uppgår ofta till flera veckor. Vi utför senaste behandlingarna inom cellterapi behandling så kallad CAR-T cells behandlingen (Chimeric Antigen Receptor) och jobbar med flera projekt bland annat poliklinisering av cytostatikabehandling.

Introduktion planeras utifrån tidigare erfarenheter och behov men planeras till 6 veckor.
Mentor erbjuds till alla nyanställda. Utbildning sker inom säker läkemedel- och cytostatika hantering under introduktionen. Individuell schemaplanering i det digitala schemaverktyget, Tessa. Vi jobbar aktivt för hälsosamma arbetstider och vi jobbar var 3:e helg. Internutbildningstid varje vecka samt erbjuder ett brett introduktion paket inklusive extern utbildning.

Karriärutvecklingsprogram inom Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård (CKOC) finns, med möjlighet att specialisera dig inom något av våra kärnområden.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig eller varför inte, kom till oss några timmar och hospitera. Missa inte chansen att söka till oss!

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska ansvarar du för den specifika omvårdnaden. Att göra självständiga bedömningar, planera och utföra omvårdnadsinsatser samt ge ordinerad behandling. Dygnet runt finns det erfarna sjuksköterskekollegor som bistår med stöd och handledning i det dagliga arbetet. Du har gott stöd av erfarna specialistläkare inom internmedicin och hematologi som finns på plats alla vardagar dagtid. På jourtid kontaktar du utsedd hematologläkare för telefonkonsultation och medicinjour på huset för bedömning av akuta tillstånd.

Arbetsgrupp

Vårdplatserna är indelade i vårdlag om 2-4 patienter och närmsta teamet består av sjuksköterska och undersköterska samt resurssjuksköterska. Apotekare, paramedicinskor
personal, farmaceut finns som stöd i arbetet med läkemedel och samordnare bistår i det administrativa.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller pågående studier med examen 2024 eller specialistsjuksköterska. Erfarenhet från slutenvård är meriterande men inget krav. Är du vetgirig får du en bred grund att stå på och har du tidigare erfarenhet möter du nya utmaningar inom det specifika.

Du är med och bidrar till god stämning och öppet klimat. Att skratta och reflektera tillsammans tycker vi är viktigt. Som ny medarbetare söker du kunskap och ställer frågor och som erfaren kollega delar du med dig. Utöver spetskompetens inom hematologi och transplantationsvård får du bred kunskap, utbildning och handledning inom det internmedicinska området, infektionssjukvård och presepsis.

Vi arbetar nära varandra och behöver ha en god kommunikation för att lyckas lösa de uppgifter vi möter i vardagen. Därmed passar tjänsten dig som trivs med samarbete och är lyhörd samt kommunikativ till både kollegor, patienter och anhöriga.

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/457
Kontakt
  • Vårdenhetschef Sheila Ssozi, sheila.ssozi@regionostergotland.se.
  • Vårdenhetschef Annika Gunnarsson, Annika.Gunnarsson@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Elin J eller Emelie W, Vårdförbundet, 010-1031109.
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb