Nu har du möjlighet att få leda utvecklingen av hälso- och sjukvården inom psykiatrin i Östergötland som centrumchef. Här får du chansen att påverka vårdinnehåll, utveckling och organisering av psykiatricentrum tillsammans med cirka 1400 engagerade medarbetare. 

Vårt erbjudande

För livet framåt. Region Östergötland har höga ambitioner och ett ansvarsfullt uppdrag. Det handlar om hälsa och vård, om vår regions utveckling och om dem som lever och vistas här. Vi vill fortsätta att vara i framkant, med vård, forskning och utbildning. Det handlar om att våga tänka nytt – och att ha de bästa medarbetarna. Därför erbjuder vi unika möjligheter till vidare lärande och satsar på moderna miljöer med effektiva system och verktyg. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Hos oss jobbar fantastiska människor mot samma mål – att göra skillnad på riktigt, och för livet framåt.

Läs gärna mer om dina förmåner hos oss.

Arbetsbeskrivning

Som centrumchef och ansvarar du för centrumets specifika verksamhet, ekonomi och medarbetare, samt att verksamheten utvecklas och bidrar till fastställda mål och strategier. Du skapar delaktighet och trygghet samt säkerställer att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att kunna utvecklas och genomföra sina uppgifter med kvalitet på ett hållbart sätt. Du är ansiktet utåt för verksamheten och en spindel i nätet med breda samverkansarenor. 

Du kommer att driva, förvalta och vidareutveckla de processer och funktioner som ingår inom ansvarsområdet. Du kommer också ha ansvaret som produktionsenhetschef. Just nu pågår en stor omorganisering inom hela hälso- och sjukvården och det är fokus på att få ekonomin i balans. Du rapporterar till vårddirektören. 

Ledarskapet inom Region Östergötland bygger på vår gemensamma ledarsyn. 

Arbetsgrupp

Psykiatricentrum utgörs av sju kliniker som leds av en verksamhetschef som du är närmaste chef för. Du kommer att leda centrumets ledningsgrupp som består av verksamhetscheferna, ansvariga inom ekonomi, HR och utveckling samt ledningssekreterare. Du kommer även leda en medicinsk ledningsgrupp. En utgångspunkt i arbetet är att rikta insatserna till patienterna med största behov. Du kommer att samverka med andra delar inom vården och ingå i högsta ledningen för hälso- och sjukvården. Du kommer även samarbeta med flera externa aktörer. 

Om dig

Vi söker dig med en akademisk examen, gärna från medicinska fakulteten. Har du forskningserfarenhet är det meriterande. Du har erfarenhet av att leda andra chefer och det är meriterande att ha verkat inom en större organisation eller offentlig sektor. Även erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa, särskilt psykiatri, är meriterande. Då psykiatricentrum finns över hela Östergötland behöver du ha B-körkort för att enkelt kunna ta dig till de olika verksamheterna. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 

Som centrumchef har du flera olika samarbetsytor och därmed passar tjänsten dig som arbetar väl med andra människor med en god förmåga att lyssna och kommunicera. Genom din ledarförmåga skapar du engagemang och delaktighet, där ni tillsammans effektivt når uppsatta mål. Du fokuserar på resultatet och prioriterar samt planerar effektivt för att nå målen. Som person är du trygg och stabil med förmåga att anpassa dig till vad situationer kräver. Du behåller lugnet i pressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. 

Ansökan och anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas. Vi kommer att genomföra personlighet- och färdighetstester som en del i rekryteringen. Första intervjuer planeras att genomföras sen eftermiddag/kväll den 30 maj, 3 juni, 4 juni samt 13 juni. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/445
Kontakt
  • Jessica Frisk, vårddirektör, 010-1044227
  • Hanna Carlborg, rekryterare, 010-1030639
Facklig företrädare
  • Susanne Augustsson, Vårdförbundet, Susanne.Augustsson@regionostergotland.se
  • Erica Adolfsson, SACO, erica.adolfsson@regionostergotland.se
  • Kristina Skill, Kommunal, kristina.v.skill@regionostergotland.se
  • Mårten Larsson, Läkarförbundet, marten.j.larsson@regionostergotland.se
  • Emma Segerholm, Vision, emma.segerholm@regionostergotland.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb