Infektionskliniken

Infektionskliniken i Östergötland är en länsövergripande klinik med verksamhet på Universitetssjukhuset (US) i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) samt konsultverksamhet på Lasarettet i Motala. Kliniken bedriver "dygnet-runt"-verksamhet med sluten- och öppenvård i såväl Linköping som Norrköping.

Totalt finns det 37 vårdplatser, 19 på ViN och 18 på US, där det även finns en högisoleringsenhet för extremt smittsamma patienter. Här bedrivs nationell och internationell erkänd klinisk forskning, exempelvis inom områdena antibiotikaresistens, fästingburna infektioner och hepatit. Kliniken medverkar också i arbetet inom det nationella landstingsgemensamma samverkans-organet STRAMA (Samverkan mot antibiotikaresistens). Kliniken har cirka 135 medarbetare.

Är du nyfiken och intresserad av att lära dig mer om virus, bakterier och vad som händer i världen med nya sjukdomar? Då är du välkommen att söka arbete hos oss. 

Vårt erbjudande

Här får du bred kompetens och lära dig många basala moment samtidigt som du får spetskompetens inom infektion och akutsjukvård. Vi samarbetar i team tillsammans med övriga yrkesprofessioner och stöttar varandra genom att vi har ett öppet klimat där man kan fråga om allt.

Enligt vår karriärstege för sjuksköterskor finns det möjlighet att vidareutvecklas, ex betald vidareutbildning. Detta diskuterar vi tillsammans, och gör upp en plan när i tiden det kan vara lämpligt.

Vill du komma och gå bredvid en dag är du hjärtligt välkommen - bara att höra av sig via kontaktuppgifterna nedan!

Läs också om våra förmåner som anställd på Region Östergötland.

Arbetsbeskrivning

Vi på infektionsklinikens avdelning D97 i Linköping söker dig som gillar utmaningar och ett varierande arbete. Här möter du många olika slags patienter, både med olika sjukdomstillstånd och olika kulturer. Du kommer till en avdelning där du får lära dig mycket och får en bred kompetens. Avdelningen har intag dygnet runt alla dagar i veckan och merparten av våra patienter kommer via akutmottagningen.

Våra vanligaste sjukdomar är sepsis, influensa, endocardit, encefalit, mag-tarmsjukdomar, tuberkulos och covid. Vi arbetar i team med undersköterskor och läkare och till viss del paramedicinare. Teamet ansvarar för patientens basala och specifika omvårdnad samt medicinska behov, till exempel trach. Vi har cirka 18 vårdplatser indelade i tre vårdlag. I det ena vårdlaget bedrivs mer avancerad medicinsk vård, och där finns också möjlighet att visuellt och tekniskt  övervaka patienten.

Eftersom vi nästan enbart har akutintag, kan arbetet variera från mycket att göra till något lugnare dagar. Vi är måna om att du har balans mellan arbets- och privatliv och du har därför möjlighet att lägga önskemål om ditt schema. Vi försöker forma en anpassad introduktion så du känner dig trygg och bekväm i ditt arbete. Efter avslutad introduktion finns det erfarna sjuksköterskor som gärna hjälper till med råd och tips och stöttar vid ovana moment. Stor möjlighet till utvecklingsarbete/ansvarsområde finns när du känner dig varm i kläderna.

Om dig

Vi  söker dig som är utbildad sjuksköterska med legitimation eller kommer bli färdig med din utbildning. Erfarenhet är bra, men du kan även få detta hos oss.

För att kunna utför ett bra arbete krävs god samarbetsförmåga, att du lyssnar och kommunicerar på ett smidigt och lyhört sätt. Du ska gilla att det händer saker och att det inte alltid blir som planerat. I ditt arbete är du organiserad och kan prioritera bland dina uppgifter på ett effektivt och patientsäkert sätt. 

Anställning och ansökan

På grund av semesterperiod kan svar på eventuella frågor dröja.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2002
Kontakt
  • Vårdenhetschef Eva-Lena Johansson, eva-lena.Johansson@regionostergotland.se
  • Vårdenhetschef Camilla Borg, camilla.borg@regionostergotland.se
Facklig företrädare
  • Ellinor Karlsson Vårdförbundet, 0101031144
Publicerat 2024-04-25
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb