Rehab öst

Rehab Öst är en rehabiliteringsorganisation inom Närsjukvård i östra delen av Region Östergötland. Vårt uppdrag är att ge Östgötarna en likvärdig rehabilitering oavsett var i länet man bor. Rehab Öst arbetar med fem huvudområden; slutenvård, neurorehabilitering, fysioterapi, arbetsterapi samt barnlogopedi. Inom Rehab Öst arbetar totalt cirka 120 personer.

Neurorehab Rehab Öst ansvarar för rehabiliteringsinsatser för personer med neurologisk skada/sjukdom. Vi arbetar oftast i team runt våra patienter. I teamet ingår arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped och kurator.

Gå gärna in på https://www.1177.se/Ostergotland/hitta-vard/kontaktkort/Rehab-ost/ för mer info om vår verksamhet

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu 2 arbetsterapeuter till Neurorehab Rehab Öst, Vrinnevisjukhuset. Vi är en arbetsgrupp på cirka 35 personer och arbetar huvudsakligen i team där arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, kurator och receptionspersonal ingår. Som arbetsterapeut arbetar du med bedömning och behandling av patienter med neurologiska skador och sjukdomar på mottagning, i specialiserad hemrehabilitering och till viss del i slutenvård. Insatserna utgår från patientens behov och från den rehabiliteringsplan som teamet formar tillsammans med patient/anhöriga. Du är en del i vård-kedjan, tar ansvar för processen och samverkar med andra aktörer utifrån behov. Samverkan med andra är en viktig del för att uppnå en värdeskapande rehabilitering. I uppdraget ingår även samverkan med vår slutenvård inom neurologi för att möta patienternas behov i hela processen, vilket kan komma att innebära att du är med och täcker inom slutenvården vid behov. Enheten har även uppdrag att handleda studenter.

Du blir en del i en arbetsgrupp där det är högt i tak och där man trivs och värnar om varandra och våra patienter. Du möter kollegor med lång erfarenhet och hög kompetens och där det är en del av arbetet att dela med sig av sin erfarenhet.

Utbildning och erfarenhet

Du är Legitimerad arbetsterapeut.

Erfarenhet av arbete i hälso- och sjukvård och bedömning och behandling av personer med förvärvade hjärnskador utifrån ditt kunskapsområde är meriterande. Har du också erfarenhet av hemsjukvård, palliativ vård och att arbeta med lymfödembehandling är det också meriterande.
Önskvärt med erfarenhet av dokumentation i Cosmic. God kunskap i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, är ett krav.

Klinisk kompetens:

 • Utvecklar det kliniska resonemanget för att bedöma individens behov och förutsättningar för aktivitet och delaktighet i relation till livsomständigheterna.
  • Arbetar mot självständighet i arbetsterapiprocessen med utredning, bedömning, behandling, dokumentation och utvärdering.
  • Arbetar mot att självständigt planera och prioritera det egna arbetet.
  • Inhämtar kunskap i förskrivnings- och hjälpmedelsprocessen.
  • Tillämpar kunskaper kring ergonomiska arbetssätt som kan förebygga risker för patienter och medarbetare.

  B-körkort för manuell bil är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är engagerad och lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och driver arbetet vidare. Du är trygg i dig själv och kan arbeta både i team och självständigt. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har hög förmåga i att ge ett professionellt personligt bemötande gentemot patienter och deras anhöriga. Du har ett intresse och engagemang för att utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du kommer med idéer, initierar och driver utvecklingsarbeten och kommer till oss med nya ögon.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Ansökan och anställning

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1105
Kontakt
 • Vårdenhetschef Sofie Byhlin, 010-1043439.
Publicerat 2023-05-04

Tillbaka till lediga jobb