Vreta utbildningscentrum

Naturbruksgymnasiet i Östergötland drivs av Region Östergötland på uppdrag av länets kommuner och består av Himmelstalunds utbildningscentrum och Vreta utbildningscentrum. Himmelstalunds utbildningscentrum är beläget i Norrköping och Vreta utbildningscentrum ligger strax utanför Linköping.

Himmelstalunds utbildningscentrum erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna trädgård och djurvård. Vidare erbjuds gymnasiesärskolans nationella program Skog, mark och djur samt Individuellt program. Inom vuxnas lärande erbjuds gymnasial vuxenutbildning inom trädgård, djurvård och florist.
Vid Vreta utbildningscentrum bedrivs Naturbruksprogrammets inriktningar lantbruk, hästhållning och skogsbruk, samt Fordonsprogrammets transportinriktning. Nationell idrottsutbildning (NIU) erbjuds inom ridsport (dressyr eller hoppning). Yrkesvuxutbildningar samt yrkeshögskoleutbildningar finns inom lantbruk, hästhållning och skogsbruk. Anpassad gymnasieskola erbjuder det nationella programmet Skog, mark och djur.
Vi rekryterar elever från hela landet. Möjlighet till elevboende finns på båda skolorna.
Läs mer om oss på Naturbruksgymnasiets hemsida: www.nbg.nu

Arbetsbeskrivning

Vi söker en instruktör som företrädesvis ska undervisa i naturbruksprogrammets skogliga kurser med maskininriktning, som till exempel virkestransport med skotare, avverkningsmaskiner, serviceteknik samt motormanuella arbeten som röjsåg och motorsåg. Du ska ha förtrogenhet med moderna arbetsmetoder i skogsbruket. Du ska ha lätt för att samarbeta, aktivt arbeta för skolans värdegrund och genom samverkan med skolans övriga personal bidra till ett ämnesövergripande arbetssätt.

Utbildning och erfarenhet

Du ska ha praktisk erfarenhet av arbete med modern teknik inom skogsbranschen samt en stor vilja att arbeta med ungdomar. Du ska inneha lägst B-körkort.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att utföra ovan beskrivna arbetsuppgifter. Det innebär att du tycker om att möta ungdomar på olika nivåer och kan leda, engagera och motivera för att få dem att vilja utvecklas inom ditt ämnesområde. Du är också strukturerad och har lätt att jobba tillsammans med andra då vi jobbar i arbetslag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vreta Kloster
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/299
Kontakt
  • Enhetschef Anders Larsson, 013-227933.
  • Rektor Eva-Lena Klofsten, 013-201073.
Facklig företrädare
  • Per-Erik Persson. Lärarförbundet, 013-201096.
  • Monika Karlström, Lärarnas riksförbund, 013-201082.
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb